Crna Gora protiv Mađarske, Gojković: Igramo protiv velikog protivnika, motivacije neće nedostajati

"Ajkule" sjutra u 15 časova protiv Mađara igraju meč četvrtfinala Evropskog prvenstva

7221 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Waterpolo.hu
Foto: Waterpolo.hu

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore sjutra (15) protiv Mađarske igra meč četvrtfinala Evropskog prvenstva u Splitu.

"Ajkule" su juče u osmini finala savladale Rumuniju (13:8) i zakazale duel sa ekipom koja je u grupi osvojila prvo mjesto i direktno se plasirala među osam najboljih.

Mađari su u Split došli u izmijenjenom sastavu u odnosu na onaj koji je igrao u Budimpešti na Svjetskom prvenstvu, ali je i dalje riječ o veoma dobroj ekipi.

"Veliki izazov. Igramo protiv velikog protivnika i motivacije neće nedostajati. Mađarska je došla u izmijenjenom sastavu u odnosu na Svjetsko prvenstvo, ali to je šuterski kvalitetna ekipa. Analizirali smo ih koliko je moguće, nisu u ovom sastavu odigrali mnogo utakmica. Odigrali su dobar meč protiv Srbije. Vjerujem da znamo šta treba da radimo i da imamo realne šanse da pobijedimo, ako budemo blizu onoga što možemo da pružimo", rekao je u najavi meča selektor "ajkula" Vladimir Gojković.

I Marko Petković smatra da je napad najjače oružje Mađara.

"Mađarska igra u dosta izmijenjenom sastavu, bez nekoliko starih asova. Riječ je o izuzetnim napadačima i tu su najopasniji, iako imaju potpuno drugačiju taktiku sa novim trenerom i stručnim štabom. Napravili smo neke analize, spremićemo se maksimalno. Neki recept ne postoji, osim da uđemo maksimalno motivisani, sa većom željom od Mađara", poručio je Petković.

Bonus video: