"Ajkule" moraju da imaju motiv - Tešanović: Ući ćemo jako; Spaić: Dali smo maksimum protiv Mađara

Crna Gora u četvrtak od 14 sati igra sa Grčkom - ukoliko pobijedi izboriće prolaz na prvenstvo svijeta, ako izgubi imaće još jednu šansu za trijumf, koji vodi u završnicu narednog velikog takmičenja

2510 pregleda 2 komentar(a)
Vladan Spaić, Foto: LEN
Vladan Spaić, Foto: LEN

Crnogorski vaterpolisti opet su stali u četvrtfinalu velikog takmičenja, ali nisu završili takmičarske obaveze na Evropskom prvenstvu.

Ostalo im je razigravanje za plasman od 5. do 8. mjesta, od čijeg ishoda zavisi da li će iz Splita plasirati na šampionat svijeta, ili će morati kroz dodatni kvalifikacioni filter.

U sinoćnjem četvrtfinalnom duelu sa Mađarskom ponovo su do jednog momenta bili blizu i u igri, ali ne i dovoljno dobri i konstantni.

Mađari su slavili 11:8.

"Težak poraz. Mislili smo da možemo da ih pobijedimo. Bili smo i blizu, ali primili smo dva-tri laka gola, dok smo u napadu morali da se borimo za svaki pogodak. Mađari imaju nekoliko iskusnih igrača iz velikih klubova i to je presudilo", kazao je golman Petar Tešanović.

"Skupo su nas koštale greške početkom posljednje četvrtine. Dali smo maksimum, ovo je bio krajnji domet", nadovezao se Vladan Spaić.

Crna Gora u četvrtak od 14 sati igra sa Grčkom - ukoliko pobijedi izboriće prolaz na prvenstvo svijeta, ako izgubi imaće još jednu šansu za trijumf, koji vodi u završnicu narednog velikog takmičenja.

"Ući ćemo jako, naravno da imamo motiv protiv Grčke, koja je jedna od najjačih selekcija na svijetu. Daćemo sve od sebe da pobijedimo", rekao je Tešanović.

"U svakoj utakmici moramo da tražimo maksimum i da igramo na pobjedu", kazao je Spaić.

Bonus video: