Gojković: Ne znam da li je ovo realnost, ali neke stvari smo sigurno mogli bolje

"Nije bio naš plan da se borimo za sedmo mjesto, nakon četiri mjeseca rada smo mislili da možemo da se nosimo sa timovima poput Italije i Mađarske", kaže selektor "ajkula"

13895 pregleda 20 komentar(a)
Foto: LEN
Foto: LEN

Crnogorski vaterpolisti su u Splitu branili bronzu, na kraju su morali da se zadovolje sedmim mjesto na Evropskom prvenstvu.

Realnost "ajkula" je da su daleko od borbe za medalju, a današnjom pobjedom nad Gruzijom (14:11) osigurali su plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Bili smo pod većim pritiskom nego u prvom međusobnom meču sa Gruzijom na startu turnira zbog same važnosti meča i borbe za plasman na SP", rekao je selektor Vladimir Gojković i nastavio:

"Nije bio naš plan da se borimo za sedmo mjesto, nakon četiri mjeseca rada smo mislili da možemo da se nosimo sa timovima poput Italije i Mađarske, ali ispalo je ovako - da li je realno ili nije, ne znam. Ima još dosta da se radi, pogotovo sa igračima koji ne igraju u top klubovima i koji nisu navikli na najveći nivo".

Povezani članci

10. Septembar 2022.

Crna Gora opet bolja od Gruzije, izborena viza za Fukuoku

Da li su "ajkule" mogle bolje?

"Sada treba da na miru sve analiziramo, ali mislim da naša odbrana nije bila onakva kakva smo mislili da će biti. Generalno mislim da nismo pokazali najviše što možemo", istakao je Gojković.

Bonus video: