Juniori bolji od Gruzije, slijedi derbi sa Španijom

U19 selekcija prošla u četvrtfinale EP nakon trijumfa nad Gruzinima (13:8)

3709 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Nije bilo jednostavno, ali juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore je ispunila prvi cilj na Evropskom prvenstvu u Podgorici.

Tim Milana Ćirovića je bio bolji od Gruzije u posljednjem meču osmine finala (13:8), pa je zakazao četvrtfinalni duel sa Španijom u četvrtak od 19 sati.

Gruzini su dvije četvrtine parirali, držali rezultatski priključak, ali je u trećoj četvrtini do izražaja došao kvalitet naše selekcije koja je u tom periodu stekla i ključnu prednost od četiri gola razlike.

"Postojao je pritisak, uvijek je tako u osmini finala, jer kao favorit nemate pravo na grešku", rekao je Ćirović i dodao:

"Znali smo da smo bolji od Gruzije, ali to smo morali da dokažemo i u bazenu. Očekuje se mnogo od nas na domaćem bazenu, to stvara i određeni pritisak igračima, ali su odgovorili na pravi način i time sam veoma zadovoljan. Početak je bio težak, onda smo došli do svoje igre i kontrolisali utakmicu, iako je bilo nekih provokacija sa strane protivnika na koje nismo odgovorili", istakao je Ćirović.

U19 Evropsko prvenstvo u vaterpolu
foto: Krsto Vulović

Drugi meč zaredom je Crna Gora igrala bez kapitena Jovana Vujovića, nije bilo ni Davida Stevovića.

"Vujović ima povredu šake, a Stevović ramena. Nije naivno, vidjećemo da li će moći da nam pomognu protiv Španije. Imamo manjak igrača u rotaciji, ali ko god da bude u bazenu daće sve da dođemo do polufinala, što bi bio veliki rezultat. Španci su veoma jaki, igraju specifično, ali sam siguran da možemo da im pariramo", kazao je selektor U19 selekcije.

U19 Evropsko prvenstvo u vaterpolu
foto: Krsto Vulović

Marko Mršić i Neđo Baštrica su protiv Gruzije postigli po tri gola, a po dva Matija Sladović i Petar Vujošević. Po jednom su pogađali Marko Bošković, Vasilije Radović i Damjan Vujičić.

"Došli smo do očekivane pobjede, ali nije bilo baš tako lako. U prve dvije četvrtine nismo bili dobri u napadu, da bi od sredine treće sve bilo drugačije. Okrećemo se Španiji, mislim da možemo da je savladamo, samo da u meč uđemo hladne glave", rekao je golman Ilija Radović, koji je imao 10 odbrana.

Rezultati osmine finala:

Crna Gora - Gruzija 13:8

Italija - Francuska 10:5

Grčka - Malta 8:3

Holandija - Njemačka 10:11

Parovi četvrtfinala:

Njemačka - Mađarska (14.30)

Grčka - Hrvatska (16)

Italija - Srbija (17.30)

Crna Gora - Španija (19).

Bonus video: