Ništa od polufinala: Španija jača od mladih ajkula

Crna Gora sjutra od 16 sati igra sa Hrvatskom u prvom od dva meča za plasman od 5. do 8. mjesta

9713 pregleda 5 komentar(a)
Foto: aqua-mail.com
Foto: aqua-mail.com

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore je priželjkivala medalju na Evropskom prvenstvu, ali se na kraju uklopila u sliku koju su formirale starije generacije ovog ljeta - boriće se za plasman od 5. do 7. mjesta na turniru u Podgorici.

Na putu ka borbi za odličje je našu U19 selekciju zaustavila Španija - slavila je 10:8, po prikazanom se i zasluženo plasirala u polufinale.

Mlade "ajkule" su odigrale možda i najbolji meč na takmičenju, ali to nije bilo dovoljno, iako je u prve dvije četvrtine išlo onako kako je zamislio stručni štab na čelu sa Milanom Ćirovićem.

Crna Gora je sa tri vezana gola u prvoj četvrtini povela 3:1, Španija izjednačila na 3:3, a posljednje vođstvo naš tim je imao sredinom drugog perioda kada je Marko Mršić iz peterca pogodio za 4:3.

Nakon toga se uglavnom pitala Španija, a crnogorska reprezentacija ostala u igri najviše zahvaljujući golmanu Iliji Radoviću koji je sakupio devet odbrana...

Na odmoru je bilo 5:5, početkom posljednje četvrtine 7:7 (gol Matije Sladovića u napadu s igračem više), ali Crna Gora nije više imala snage parira "crvenoj furiji" i ritmu koji je nametnula i u odbrani u napadu.

Tačku na trijumf protivnika je stavio Ugo Kastro dva minuta i 10 sekundi prije kraja kada je postavio konačan rezultat.

Sladović je sa tri gola bio najefikasniji u našem timu, Mršić je postigao dva, a po jedan Marko Bošković, Jovan Vujović i Lazar Vukićević.

Crna Gora sjutra od 16 sati igra sa Hrvatskom u prvom od dva meča za plasman od 5. do 8. mjesta.

Španija će u polufinalu igrati protiv Grčke (savladala je "barakude" 8:7), a drugi polufinalni par čine Mađarska i Srbija.

Mađari, prvi favorit za titulu, deklasirali su Njemačku 22:1, dok je Srbija nakon peteraca bila bolja od Italije (12:11).

CRNA GORA - ŠPANIJA 8:10 (3:2, 2:3, 1:2, 2:3)

Podgorica - Bazen SC "Morača". Gledalaca: 250. Sudije: Ulig (Njemačka), Petik (Mađarska). Igrač više: Crna Gora 12 (4), Španija 8 (4). Peterci: Crna Gora 2 (2).

Crna Gora: I. Radović (devet odbrana), Mršić 2, Vujović 1, Bošković 1, Baštrica, Gopčević, Nikaljević, V. Radović, Vujošević, Vujičić, Sladović 3, L. Vukićević 1, Ćetković.

Španija: Alegre (četiri odbrane), Bonet, Hil, Vals 3, R. Lopes 4, Ramon 1, Bargaljo 1, Brus, J. Peres, Gomila, Viljamajor, Kastro 1, A. Peres.

Bonus video: