Ćirović: Željeli smo da se borimo za medalju, poraz od Mađarske nas je ujedinio

"Dobro smo otvorili utakmicu, kontrolisali je, ali nas je pad u trećoj četvrtini koštao - Španije tada preuzela stvari i igrala onako kako želi", kaže selektor U19 selekcije nakon eliminacije u četvrtfinalu

4144 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore je zaustavljena u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Podgorici - koban je bio poraz od Španije 10:8.

Selektor Milan Ćirović je bio razočaran, jer je U19 selekcija na svom bazenu željela više.

"Dobro smo otvorili utakmicu, kontrolisali je, ali nas je pad u trećoj četvrtini koštao - Španije tada preuzela stvari i igrala onako kako želi. Čuvali su vođstvo, a mi smo dali sve - nismo uspjeli, moramo da dignemo glavu i gledamo naprijed. Željeli smo da se borimo za medalju, nismo zadovoljni, jer smo htjeli više na svom bazenu. Imali smo i dobru atmosferu na tribinama i moram da se zahvalim podgoričkoj publici", rekao je Ćirović.

Crna Gora je u grupi glatko poražena od Mađarske (17:8), pobjeđivala je Francusku i Tursku, dok je u osmini finala bila bolja od Gruzije.

"Nije nam taj poraz od Mađarske uticao na samopouzdanje, već nas je ujedinio i ojačao. Nakon toga smo igrali bolje, vidjelo se to i protiv Španije. Igrali su momci svi jedan za drugog i za ekipu".

Slijede utakmice za plasman od petog do osmog mjesta. Sjutrašnji rival je Hrvatska (16 sati).

"Motiv mora da postoji, nije isti da li ste na kraju peti ili osmi, pogotovo kad igrate kod kuće. Tražićemo pobjedu, moramo tako da razmišljamo ", dodao je Ćirović.

Polufinalni parovi su Mađarska - Srbija i Grčka - Španija.

"U borbi za titulu je Mađarska glavni favorit. Jedini tim koji bi mogao da je poremeti je Srbija. I Španija je protiv nas pokazala da vrijedi, ali Mađari su najjači", istakao je Ćirović.

Bonus video: