Ubjedljiv poraz U19 selekcije, Ćirović razočaran zalaganjem, finale Srbija - Španija

Crna Gora poražena 14:7, za sedmo mjesto će se boriti sa Njemačkom

7357 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović
Ažurirano: 23.09.2022. 20:17h

Eliminacija u četvrtfinalu je ostavila trag, mladi crnogorski vaterpolisti su doživjeli još jedan ubjedljiv poraz na Evropskom prvenstvu u Podgorici.

Nakon Mađarske (17:8) u derbiju grupe, sada je izabranike Milana Ćirovića nadigrala Hrvatska - slavila je 14:7 i poslala ih u borbu za sedmo mjesto gdje će im u nedjelju od 14.30 rival biti Njemačka.

Medalja je bila želja, ispostavilo se nerealna, jer je Crna Gora u sve tri utakmice sa jačim rivalima nadigrana, mada je u četvrtfinalu protiv Španije bila u igri dvije i po četvrtine.

Više od poraza od Hrvatske selektora je naljutio odnos kompletne ekipe, pa je sredinom druge četvrtine, kada je rival imao pet golova prednosti, pozvao tajm-aut koji nije bio taktički, već disciplinski...

"Razočaravajuća partija, iako smo se protiv Španije i fizički i emotivno potrošili. Nismo smjeli da dozvolimo ovakvo izdanje, moralo je da bude bolje. Prepustili su utakmicu Hrvatskoj koja je zasluženo slavila i svaka joj čast. A mi moramo da izvučemo lekcije iz ovoga i vidimo kako ćemo dalje", rekao je Ćirović.

Hrvatska je vodila 6:1 i 7:2 u prvom poluvremenu, na odmor je otišla sa plus tri - 8:5.

U19 vaterpolo reprezentacija Crne Gore
foto: Krsto Vulović

Crna Gora je početkom treće četvrtine imala napad s igračem više da priđe na dva razlike, ali je reakcija ekipe koju vodi nekadašnji centar Mile Smodlaka bila prava - povela je 10:5 i riješila pitanje pobjednika.

Matija Sladović je postigao tri gola u našem timu, dva Marko Mršić, a po jedan Vasilije Radović i Marko Bošković.

"Igrali smo i bez prvog centra Jovana Vujovića, ali to nije opravdanje. Nije ni umor, jer su umorni svi, igra se već šest dana zaredom... Motiv mora da postoji kada se igra za reprezentaciju, zato kažem da ovakav meč nije smio da nam se dogodi. Golmani su bili dobri, ali nakon ovakvog poraza niko ne zaslužuje da se pohvali", istakao je Ćirović.

Njemci su posljednji rival na EP.

U19 Evropsko prvenstvo u vaterpolu
foto: Krsto Vulović

"Nadam se da ćemo pružiti mnogo bolje izdanje. Favoriti smo, ali po meni smo to bili i protiv Hrvatske, ali dogodilo se što se dogodilo", zaključio je selektor U19 selekcije.

U finalu EP (u nedjelju od 19) igraće Srbija i Španija.

"Delfini" su u fantastičnom meču na peterce eliminisali prvog favorita Mađarsku (18:17), dok je "crvena furija" bila bolja od Grčke - 12:11.

Bonus video: