Bokeljski rivali kreću ka eliti

Od danas do nedjelje, održaće se turniri prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona, čiji će učesnici biti Jadran i Primorac

3663 pregleda 1 komentar(a)
Sa posljednje utakmice Primorac - Jadran, Foto: Vuk Ilić
Sa posljednje utakmice Primorac - Jadran, Foto: Vuk Ilić

Poslije vrlo natrpanog reprezentativnog ljeta, tokom kojeg su “ajkule” igrale prvenstva svijeta i Evrope, kao i Svjetsku ligu, došlo je vrijeme da u centru pažnje budu klubovi.

Od danas do nedjelje, održaće se turniri prve runde kvalifikacija za Ligu šampiona, čiji će učesnici biti Jadran i Primorac. U drugu fazu prolaze po tri ekipe, a Novljani bi trebalo da budu sigurni, jer igraju na Škveru, dok Kotorane čeka malo teži zadatak u holandskom Het Ravajnu.

Jadran će prvi meč igrati u 19 časova protiv litvanskog Žaibasa, a rivali u grupi su i zagrebačka Mladost, Enka iz Istanbula i slovački Novaki iz Košica.

- Ima izuzetno kvalitetnih protivnika, kao što je Mladost, prosječnih kao Enka, a Litvanci i Slovaci su malo kvalitetom ispod. Opterećeni smo povredama, ekipa nam je restrukturirana, pa sigurno neće biti lako. Tek dva dana pred turnir nam se priključilo sedam igrača koji su nastupili na Evropskom juniorskom prvenstvu u Podgorici, ali se nadam da ćemo se stabilizovati i ostvariti plasman u drugi krug - rekao je trener Novljana Petar Radanović.

Kotorani danas (18.30) igraju protiv sarajevskog Inviktuma, ostali suparnici su mađarski Vašaš, domaći Het Ravajn i Steaua iz Bukurešta.

- Imamo nove igrače u odnosu na prošlu sezonu. Sa nama je povratnik Damir Crepulja, iz Budve je stigao centar Jakša Kosić, te Filip Gardašević, Marko Milić i Neđo Baštrica, a Dušan Matković je pojačao Barselonetu. Vašaš je prvi favorit, a između nas, Rumuna i domaćina će se voditi borba za 2. i 3. mjesto - istakao je pomoćni trener Primorca Vido Lompar.

Bonus video: