Prvi poraz Jadrana: Mladost bolja na Škveru

"Žapci" bolji rezultatom 9:7

3414 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Jadran je doživio prvi poraz na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona, ali bez posljedica, jer će Novljani svakako igrati u drugoj rundi.

Crnogorski šampion je na Škveru izgubio od Mladosti (9:7) u direktnom duelu za prvo mjesto, pa u posljednji dan kvalifikacija ulazi sa skorom od dva trijumfa i porazom.

Tim Petra Radanovića će posljednji meč odigrati sjutra u podne kada je rival slovački Novaki.

Jadran je u trećoj četvrtini duela sa "žapcima" imao dva gola prednosti (5:3), da bi velikan serijom 3:0 preokrenuo do sredine posljednjeg perioda.

Naš tim je poravnao na 6:6, pa 7:7, ali su Valiko Dadvani i iskusni Marko Elez, bivši igrač Jadrana, donijeli trijumf Mladosti.

Pabvel Halturin je sa tri pogotka bio najefikasniji u Jadranu, dva je postigao Džejk Muskat.

"Imali smo svoje šanse, ali smo stali kada smo imali dva gola prednosti. Prevagnulo je iskustvo rivala, pogotovo Eleza koji godinama igra na vrhunskon nivou. Bili smo u problemu već u prvoj četvrtini kada je Halturin imao dvije lične greške, pa u nastavku nije mogao da bude toliko agresivan", rekao je Radanović.

Mladost je završila turnir sa sve četiri pobjede i 12 bodova, Jadran je na šest, Žaibas ima tri, a po jedan Enka i Novaki.

Bonus video: