Jadran u velikom stilu osvojio Zagreb za plasman u plej-of

Novljani u direktnom okršaju za prolaz nadigrali Mladosti sa 12:7
50 pregleda 0 komentar(a)
Vladan Spaić, Foto: R. Milić
Vladan Spaić, Foto: R. Milić
Ažurirano: 01.10.2017. 11:54h

Vaterpolisti Jadran Carina nastavljaju takmičenje u Evropi nakon velike pobjede protiv Mladosti u direktnom okršaju za prolaz.

Novljani su savladali zagrebačkog velikana na njegovom bazenu (12:7) i osvojili drugo mjesto na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona.

Bio je ovo meč odluke za plasman u plej-of, Jadranu je samo trijumf garantovao drugo mjesto (prvi je Spartak iz Volgograda) i nije pogriješio, pa je došao na korak od grupne faze najelitnijeg evropskog takmičenja.

Kakve su mu šanse u plej-ofu zavisi od žrijeba, ali najvažnije je da će Jadran, i ako ne uđe u Ligu šampiona, nastaviti sezonu u Evrokupu.

Jadran je dominirao u regionalnom derbiju, u većem dijelu meča imao je sigurna tri gola prednosti, pa trijumf nije dolazio u pitanje...

Partiju karijere odigrao je centar Vladan Spaić, strijelac pet golova, kojem bekovi Mladosti nisu mogli da pariraju.

Pored Spaića, mrežu domaćina tresli su Aleksa Ukropina (trostruki strijelac), te Đuro Radović i Danil Merkulov koji su se upisali po dva puta.

Žrijeb za plej-of je sjutra u podne, a potencijalni protivnici Jadrana Marsej, Crvena zvezda i Breša, a mečevi će se igrati 14. i 18. oktobra.

Mladost - Jadran Carine 7:12 (1:1, 2:4, 2:3, 2:4)

Zagreb - Bazen na Savi. Sudije: Manea (Rumunija), Bjanko (Italija).

Mladost: Marcelić, Radu 1, Zović, Bajić, Biljaka, Bukić 1, Vlahović 2, Lazić, Marković 2, Paškvalin, Valečić, Bašić 1, Jukić.

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 3, Popadić, Kriještorac, D. Banićević, Merkulov 2, B. Banićević, Gardašević, Radović 2, Spaić 5, Drašković, Petković, Tešanović.

Bonus video: