Još jedan ubjedljiv poraz Primorca: Kotorani u posljednjoj četvrtini izbjegli debakl

OSC slavio 14:8, nakon tri perioda je vodio 11:2

6631 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Primorac je na kraju drugog kvalifikacionog turnira za Ligu šampiona poražen od mađarskog OSC-a (14:8), pa evropsku sezonu nastavlja od drugog kola kvalifikacija za Evrokup.

Ambicije da se dođe do plej-ofa su očigledne bile nerealne, jer su Kotorani u tri meča na svom bazenu osvojili samo bod - protiv francuskog Turkoana (10:10), te doživjeli ubjedljive poraze u duelima sa OSC-om i Vuljagmenijem (15:2).

Mađarski i grčki predstavnik su osvojili prva dva mjesta i stigli na korak od plasmana u Ligu šampiona.

Tim Ranka Perovića je danas u duelu sa OSC-om popravio utisak u posljednjoj četvrtini, a dugo je izgledalo da mu prijeti još jedan rezultatski debakl.

Nakon tri perioda je, naime, rival imao plus devet (11:2), da bi posljednjih osam minuta pripali crnogorskom vicešampionu.

"Pokazali smo da nismo za Ligu šampiona. Mislim da je Evrokup takmičenje za nas, gdje ima ekipa našeg kvaliteta. Ovdje se vidjela razlika", rekao je Perović.

Filip Gardašević je bio najefikasniji u Primorcu sa četiri gola, dva je postigao Aljoša Mačić, a po jedan Marko Gopčević i Marko Mršić.

Strijelac četiri pogotka u OSC-u je bio Danijel Anđal.

Juče je nastup u kvalifikacijama završio i Jadran, koji je učestvovao na turniru u Barseloni, odakle su se u u plej-of plasirali francuski Nojzi le Sek i Oradea.

I Novljani se sada sele u kvalifikacije za Evrokup.

Bonus video: