Primorac iz Zagreba do nokaut faze, Jadran završio evropsku sezonu

Mečevi osmine finala se igraju 30. novembra i 14. decembra

6651 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Crnogorski klupski vaterpolo će imati jednog predstavnika u osmini finala Evrokupa.

Postojala je realna mogućnost da među 16 najboljih u ovom takmičenju budu dva naša najveća kluba - na kraju se radovao Primorac, dok je Jadran eliminisan u Šapcu.

Kotorani su do drugog mjesta na kvalifikacionom turniru u Zagrebu došli u direktnom duelu sa PAOK-om, slavili su rezultatom 13:7 i sa dva trijumfa osigurali prolaz, uz mađarski Honved.

Primorac je pokazao napredak u odnosu na mečeve koje je igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona, u subotu savladao Mladost (pobijedio je golom Marka Milića četiri sekunde prije kraja), a onda solunskom sastavu nije dao nikakvu nadu.

Izabranici Ranka Perovića su rano stekli četiri gola prednosti, nakon tri četvrtine je bilo 9:3, pa je posljednja četvrtina bila lišena bilo kakve neizvjesnosti.

Marko Mršić je sa pet golova bio najefikasniji u crnogorskom timu, po dva su postigli Vuk Drašković, Filip Gardašević i Đorđije Stanojević, a po jedan Marko Gopčević i Marko Milić.

Jadran je, s druge strane, u Šapcu morao da u posljednjem kolu savlada domaćina sa makar dva gola razlike da bi prošao.

Bio je daleko od toga - Šabac je slavio 9:5, vodio je i 7:2...

"Jako loše smo otvorili utakmicu. Šanse kroz šuteve koje smo imali iz plitke zone rivala smo loše odradili, a i golman je bio odličan. Kada se tako loše krene, onda je sve teže, iako smo imali prilike da uhvatimo priključak", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Novljani su tako u oktobru završili evropsku priču koja je počela u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Pored Primorca, u osminu finala su se plasirala i po tri italijanska (Ortiđa, Savona, Trst) i srpska tima (Partizan, Crvena zvezda, Šabac), te Solnok, Honved (Mađarska), Turkoan (Francuska), Barselona (Španija) i rumunska Steaua.

Poznato je, dakle, 12 učesnika osmine finala koja je na programu 30. novembra i 14. decembra, a listu će kompletirati poraženi timovi iz plej-ofa za Ligu šampiona.

Bonus video: