Primorac spreman za izazov u Francuskoj

Kotorski tim večeras od 19 sati protiv Turkoana igra revanš osmine finala Evrokupa nakon što je u prvom meču bilo neriješeno (7:7)

1604 pregleda 2 komentar(a)
Primorac ne želi da se unaprijed preda: Marko Gopčević, Foto: Krsto Vulović
Primorac ne želi da se unaprijed preda: Marko Gopčević, Foto: Krsto Vulović

Vaterpolisti Primorca nisu mogli da zamisle bolju uvertiru za novi evropski izazov nego što je bila ona u petak, kada su u Herceg Novom savladali najvećeg rivala u Kupu Crne Gore.

Kotorani su u bokeljskom derbiju nadigrali Jadran (15:12), bili na nivou koji se tražio, a večeras ciljaju pobjedu koja bi ih dovela do četvrtfinala Evrokupa. Gostuju Turkoanu u Francuskoj (19 časova) nakon što na prvoj utakmici u drevnom gradu nije bilo pobjednika - 7:7.

- Nema straha od Turkoana. Igrali smo dva puta ove sezone, dobro smo se upoznali sa rivalom. Iako je Turkoan u oba meča bio favorit, mi smo ekipa koja je bila bliža da trijumfuje. Falilo je u tim utakmicama i prave koncentracije u finišu, ali i sreće - rekao je kapiten Primorca Marko Gopčević.

Oba susreta ove sezone Primorac i Turkoan su odigrali u Kotoru. Prvi u septembru u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Sada gostujemo, biće drugačija priča, ali obećavamo da ćemo dati sve od sebe da stignemo do četrvtfinala. Plasman među osam najboljih bi nam mnogo značio, vjerujem da imamo kvalitet da slavimo - istakao je Gopčević.

Kraj kalendarske godine je tradicionalno rezervisan za finale Kupa. Primorac brani trofej u duelu sa Jadranom, meč se igra 22. decembra.

- Kao što je pobjeda nad Jadranom prije nekoliko dana uticala na samopouzdanje pred Turkoan, tako bi trijumf večeras značio u susret finalu Kupa. Želimo da odbranimo trofej - zaključio je Gopčević.

Revanši osmine finala Evrokupa (večeras): Turkoan - Primorac (prvi meč 7:7), Crvena zvezda - Vašaš (10:15), Panionios - Partizan (11:12), Barselona - Šabac (10:13), Trst - Nojzi le Sek (20:12), Oradea - Steaua (8:8), Solnok - Honved (11:13), Ortiđa - Savona (2:7).

Bonus video: