Jadran odbranom stigao do pehara, Primorac bez gola cijelo drugo poluvrijeme

Novljani slavili 10:6, iako su nakon dvije četvrtine gubili 6:5

10005 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Primorac je deset godina čekao na trofej u Kupu, osvojio ga je prošle godine i prekinuo dominaciju najvećeg rivala, a ove se Jadran pobrinuo da pehar ponovo promijeni vlasnika.

Novljani su u podgoričkom finalu nadigrali Kotorane, slavili su 10:6 i to nakon što u drugom poluvremenu nisu primili gol!

Primorac je nakon dvije četvrtine vodio 6:5, a u nastavku potpuno stao - odbrana protivnika i bezidejan napad tima Ranka Perovića učinili su da Jadran čak i bez uzbuđenja u posljednjih nekoliko minuta vrati trofej koji je u kontinuitetu osvajao 10 godina.

Primorac je možda i imao ulogu blagog favorita pred ovo finale, nije je opravdao, iako je u trećoj četvrtini kod prednosti 6:5 imao dva napada s igračem više da ode na plus dva.

Jadranova odbrana je bila ta koja je napravila razliku (predvođena golmanom Darkom Đurovićem koji je imao 16 odbrana), pa je ekipa Petra Radanovića strpljivo gradila igru u napadu koja joj je donijela trijumf.

Povezani članci

22. Decembar 2022.

Budvanska rivijera Budva bolja od Katara za treće mjesto

Golovi Danijela Stevovića i Danila Radovića u trećoj četvrtini su značili preokret (7:6), a posljednji period se pamti i po pogocima Džejka Muskata i Vasilija Radovića u napadima s igračem više, pa je na 9:6 pobjednik već bio poznat.

Tačku na finale je stavio Vasilije Radović iz peterca.

PRIMORAC - JADRAN 6:10 (3:4, 3:1, 0:2, 0:3)

Podgorica - Bazen SC "Morača". Gledalaca: 500. Sudije: Veselin Mišković, Boris Obradović. Igrač više: Primorac 7 (1), Jadran 9 (3). Peterci: Primorac 2 (1), Jadran 1 (1).

Primorac: Kralj (devet odbrana), Drašković 1, Mršić 2, Gopčević 1, Mačić, Vukasović, Paunović, F. Gardašević 1, Stanojević, Vujošević 1, Milić, Baštrica, Bulajić, Vučković.

Jadran: Đurović (16 odbrana), Halturin, Vučurović, Vukićević, Vujović, D. Radović 2, Stevović 1, M. Gardašević 1, Muskat 1, Sladović 2, Čaraj, V. Radović 2, I. Radović, Stupar.

Bonus video: