Jadran i Primorac na turniru u Šibeniku

Crnogorski vaterpolo klubovi nastavljaju takmičenje u regionalnoj Premijer ligi. Kotorani jure prve bodove u sezoni

1499 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Vaterpolisti Jadrana i Primorca nastavljaju takmičenje u regionalnoj Premijer ligi, na redu je treći turnir čiji je domaćin Šibenik.

Bokeljski rivali će prvi put u bazen večeras - Novljani se od 19 sati sastaju sa Jadranom iz Splita, dok je za 20.45 zakazan duel Primorca sa domaćinom Solarisom.

Jadran je u dosadašnjih pet mečeva u Premijer ligi osvojio četiri boda, u Šibeniku vidi šansu da popravi skor.

"Ovo je izuzetno važan turnir za nas. Splitski Jadran je najkvalitetniji protivnik koji nas čeka u Šibeniku, ali ćemo pokušati da iskoristimo šansu koja nam se ukaže. Protiv Solarisa i Mornara možemo da igramo, sigurno će biti neizvjesno, ali vjerujem da tu možemo do bodova. Lakše je sve to reći nego uraditi, ali daćemo sve što imamo da se dokažemo na ovom turniru", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Jadranov protivnik u petak je Solaris (19), a u subotu Mornar (13.30).

Kotorani, s druge strane, žele da na ovom turniru upišu prve bodove u sezoni u Premijer ligi.

"Porazima na prva dva turnira smo doveli sebe u nezahvalnu situaciju. Borimo se za opstanak, ali u Šibeniku imamo priliku da pokažemo karakter i kvalitet. Neće biti lako,ali naš cilj se zna,a to su pobjede protiv Solarisa i Mornara", kazao je kapiten Primorca Marko Gopčević.

Primorac je imao dobru pripremu pred put u Šibenik, jer je posljednjih dana boravili u Šapcu, gdje su sparingovali sa srpskom ekipom.

"Odradili smo nekoliko jakih treninga sa Šapčanima. Bilo je zahtjevno i interesantno, jer je to jedna od najboljih ekipa u Srbiji", istakao je Gopčević.

Nakon Solarisa, rivali izabranicima Ranka Perovića biće Mornar (petak u 17.15), te Jadran iz Splita u subotu (11.45).

Bonus video: