Na redu je bokeljski derbi: Jadran i Primorac jure prednost pred finale

Meč se igra na Škveru u petak od 18 sati

3466 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Nakon dvije ubjedljive pobjede na startu ligaškog dijela prvenstva vaterpoliste Jadrana i Primorca čeka bokeljski derbi koji bi mogao da bude ključan u borbi za prvo mjesto pred finalnu seriju.

Dilema da će se Novljani i Kotorani boriti za pehar ne postoji, a sjutrašnji duel na Škveru (18 sati) daće odgovor kome bi u ovom momentu mogla da se da uloga favorita.

Jadran i Primorac su se ove sezone sastajali četiri puta u regionalnoj Premijer ligi i Kupu Crne Gore - sastav iz Herceg Novog je upisao dva trijumfa, izabranici Ranka Perovića jedan, a jednom je i bilo neriješeno.

"Biće velika borba, kao i uvijek kada igramo protiv Primorca. Sastaju se dva tima koja se jako dobro poznaju i opet će odlučivati nijanse. Imamo dosta problema s povredama, do samog početka meča nećemo znati u kom sastavu ćemo nastupiti, ali svi koji budu igrali moraju da daju maksimum", rekao je trener Jadrana Petar Radanović i dodao:

"Ključ uspjeha je u odbrani, tu moramo da budemo na najvišem nivou. Dobra igra u defanzivi utiče i na samopouzdanje u napadu", istakao je Radanović.

Primorac nakon duela sa najvećim rivalom mora da uradi sve da na posljednjem turniru regionalne lige osigura opstanak.

"Mislim da smo u dobroj formi, a naredni period je veoma bitan za nas, jer nas nakon derbija čeka i turnir regionalne lige. Do sada smo imali razočaravajuće rezultate, želimo da popravimo utisak i da učinimo sve da budemo pravi u finišu sezone. Jadran igra fantastično, stvorio je šampionski mentalitet, ali mi smo spremni da se nadigravamo", kazao je kapiten Primorca Marko Gopčević.

Bonus video: