Jadran dominirao pa jedva sačuvao pobjedu protiv Primorca

Kotorani gubili 9:2, onda u finišu meča prišli na 9:8. Nisu imali snage za veliki preokret - Novljani su slavili 10:8

3253 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Danica Šakotić
Foto: Danica Šakotić

Peti bokeljski derbi u sezoni, prvi u prvenstvu Crne Gore, donio je mnogo uzbuđenja u posljednjoj četvrtini, na kraju i pobjedu Jadrana nad Primorcem.

Novljani su slavili na Škveru 10:8 i time napravili veliki posao u želji da finale protiv istog rivala dočekaju sa prednošću domaćeg bazena.

Tim Petra Radanovića je dugo dominirao, u trećoj četvrtini je vodio 9:2 i tada je izgledalo da Kotoranima prijeti težak poraz od najvećeg rivala.

Posljednja četvrtina je, međutim, donijela rekaciju izabranika Ranka Perovića i veliki preokret u vodi - Primorac je serijom 6:0, zaključno sa golom Aljoše Mačića, na manje od dva minuta prije kraja prišao na 9:8.

Čak je imao i napad za izjednačenje prije nego je domaćin preko Jovana Vujovića tridesetak sekundi prije kraja osigurao trijumf.

Najefikasniji u pobjedničkom timu je bio Danilo Radović sa tri gola, Danilo Stupar i Jovan Vujović su postigli po dva, a po jedan Pavel Halturin, Džejk Muskat i Matej Čaraj.

U Primorcu su dvostruki strijelci bili Filip Gardašević i Mačić, pogađali su još Neđo Baštrica, Marko Maršić, Bojan Paunović i Srđan Janović.

Jadran nakon tri kola ima skor 3-0, Primorac je na 2-1, a treće kolo će biti kompletirano naredne subote kada se sastaju Kataro i Budvanska rivijera Budva.

Do kraja ligaškog dijela su ostala još tri kola, u posljednjem koje je zakazano za 5. april, Primorac će biti domaćin Jadranu.

JADRAN - PRIMORAC 10:8 (3:1, 2:1, 4:2, 1:4)

Herceg Novi - Bazen "Jadran". Sudije: Veselin Mišković, Miroslav Mijanović.

Jadran: Đurović, Halturin 1, Vučurović, Vukićević, Vujović 2, D. Radović 3, Stevović, M. Gardašević, Muskat 1, Sladović, Čaraj 1, V. Radović, I. Radović, Stupar 2.

Primorac: Kralj, Vučković, Mršić 1, Gopčević, Mačić 2, Kosić, Paunović 1, F. Gardašević 2, Stanojević, Vujošević, S. Janović 1, Baštrica 1, Mandić, Perov.

Bonus video: