Mladi vaterpolisti preko Španije do evropskog trona!

Ovo je treće zlato za Crnu Goru u mlađim kategorijama i ukupno peta medalja
99 pregleda 0 komentar(a)
U17 vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Wpolo.me
U17 vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: Wpolo.me
Ažurirano: 17.09.2017. 18:54h

Crnogorski vaterpolisti rođeni 2000. godine i mlađi (U17) postali su prvaci Evrope.

Izabranici Miodraga Mirovića su u finalu turnira na Malti savladali Španiju nakon peteraca - bilo je 11:10, nakon 7:7 u regularnom dijelu.

Ovo je treće zlato koje su osvojile mlađe kategorije, a ukupno peta medalja, jer su osvojena i dva srebra.

Dešavanja u finalnom duelu su dugo išla naruku Špancima, ali je crnogorski tim zaista pokazao da za njega na EP nije bilo utakmice koja je unaprijed izgubljena.

"Furija" je u trećoj četvrtini vodila sa 6:4, onda je imala i napad s igračem više da ode na plus tri. Nije ga iskoristila, i od tog trenutka je počeo preokret.

Crna Gora je golovima Uroša Vučurovića, Luke Murišića i Danila Radovića povela sa 7:6, a meč je u peterce odveo Bernat Karne pogotkom minut i 27 sekundi prije kraja.

U penal ruletu naši vaterpolisti su pogodili sva četiri šuta (Vučurović, Radović, Vuk Drašković i Aljoša Mačić), dok su Španci pogriješili dva puta - Bogdan Radnjić je zaustavio šut Ljuka Ponta u trećoj seriji, dok je u petoj Serhio Ernandes sve promašio...

Španija - Crna Gora 10:11 nakon peteraca (1:2, 3:1, 2:1, 1:3)

Valeta - Gradski bazen. Sudije: Tioco (Hrvatska), Polihronopulos (Grčka).

Španija: Serano Fuentes, Karne 4, Suribas, Ernandes 1, Toras, Romero, Pont, Rodriges, Gomes, Gonsales, Lopes 1, Garsija 1, Martin.

Crna Gora: Bosanac, Drašković, Vučurović 3, Mačić 1, Pržica, Radović 1, Perković, Gardašević, Murišić 1, Đurović, Jančić 1, Radanović, Radnjić.

Bonus video: