Jadran odradio i Kanotijeri u Strazburu

Novljani se iz Francuske vraćaju sa sve tri pobjede
60 pregleda 0 komentar(a)
Vlado Popadić, Foto: Radoje Milić/Facebook
Vlado Popadić, Foto: Radoje Milić/Facebook
Ažurirano: 17.09.2017. 11:58h

Vaterpolisti Jadran Carina su u velikom stilu odradili prvi kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona.

Novljani su u subotu pobjedom nad turskim Enka sportom obezbijedili prolaz u narednu rundu (na startu su bili bolji od Strazbura), a sada su pokazali da su najbolja ekipa na turniru.

Posljednja "žrtva" crnogorskog šampiona tima sa Škvera je Kanotijeri - tim Vladimira Gojkovića je Italijane savladao rezultatom 18:7.

Sve što je uradila ekipa iz Napulja bilo je da prva povede (gol Đorđetija), a Jadran je odgovorio serijom 6:0 u finišu prve i tokom druge četvrtine i najavio novi ubjedljiv trijumf.

Napolitanci su u posljednjoj četvrtini smanjili na 11:7, a naš predstavnik je meč završio serijom 7:0.

Jadran je tako prvi kvalifikacioni turnir završio na prvom mjestu sa maksimalnim učinkom, a u drugo kolo je prošao i Kanotijeri, koji je upisao dvije pobjede.

Vlado Popadić je sa četiri gola predvodio pobjednički tim, po tri pogotka su postigli Aleksa Ukropina, Dimitrije Kriještorac i Danil Merkulov...

Žrijeb za drugu rundu kvalifikacija je večeras, kada će i biti poznato da li će Novljani dobiti organizaciju turnira.

Jadran Carine - Kanotijeri 18:7 (1:1, 6:1, 3:3, 8:2)

Strazbur - Gradski bazen. Sudije: Kolominas (Španija), Moiralis (Grčka).

Jadran Carine: Kandić, Ukropina 3, Popadić 4, Kriještorac 3, D. Banićević, Merkulov 3, B. Banićević, Gardašević 2, Radović 1, Spaić 1, Drašković 1, Petković, Tešanović.

Kanotijeri: Rosa, Buonokore, Del Baso 2, Konfuorto, Đorđeti 2, Lanfranko, Dolće, Kampopjano, Lapena 1, Veloto 2, Boreli, Espozito, Vasalo.

Bonus video: