Primorac ispao iz Premijer lige, Jadran riješio sve dileme oko opstanka

Kotorani doživjeli 10. poraz na isto toliko utakmica, ovog puta od Šapca (13:8), čime su ostali bez šansi da opstanu u Premijer ligi

10305 pregleda 6 komentar(a)
Foto: www.facebook.com/vpkprimoracofficial
Foto: www.facebook.com/vpkprimoracofficial

Sada više nema ni teoretskih šansi za opstanak - vaterpolisti Primorca su doživjeli i 10. poraz na isto toliko utakmica u Premijer ligi, pa će naredne sezone igrati u drugom rangu regionalnog vaterpola, zajedno sa Budvom i Katarom.

Šampion Evrope iz 2009. godine je večeras u Dubrovniku, na bazenu u Gružu, poražen od Šapca 13:8, iako je na startu djelovalo da može do prvih bodova.

Kotorani su 1. četvrtinu dobili 3:0, potom dozvolili srpskom timu da izjednači već poslije dva i po minuta druge dionice, da bi na poluvremenu vodili 6:4.

Posljednji put su do prednosti stigli sredinom 3. četvrtine, golom Petra Vujoševića u napadu sa igračem više (7:6), ali su Šapčani dominirali do kraja meča i ubjedljivo slavili.

Đorđije Stanojević i Marko Mršić su dali po dva gola za Primorac, a uz Vujoševića su se po jednom upisali i Marko Gopčević, Filip Gardašević i Neđo Baštrica, dok je Alesandro Kralj imao šest odbrana.

Jadran je, s druge strane, savladao jedan od najtrofenijih klubova Evrope, zagrebačku Mladost (13:12) i kolo prije kraja i teoretski osigurao opstanak.

Presudio je gol s igračem više Vasilija Radovića na 63 sekunde do kraja, te blok Đura Radovića u posljednjem napadu "žabaca".

Najefikasniji u timu Petra Radanovića bili su Pavel Halturin sa četiri i Đuro Radović sa tri pogotka.

Bonus video: