Okupljaju se vaterpolisti: Počinju pripreme za Svjetski kup u Podgorici

Turnir novoformiranog takmičenja održaće se u Podgorici od 8. do 14. marta, a pored Crne Gore učestvovaće još Španija, Grčka, Srbija, Australija i Gruzija

5265 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Seniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore se okuplja danas i počiinje pripreme za Svjetski kup koji startuje 8. marta u Podgorici.

"Ajkule" će narednih dana sparingovati sa Australijom, a selektor Vladimir Gojković od početka priprema računa na igrače iz domaćih klubova.

To su: Đuro Radović, Aljoša Mačić, Luka Murišić, Darko Đurović, Mart in Gardašević, Danilo Radović, Uroš Vučurović, Vuk Drašković, Đorđije Stanojević, Andrija Korać, Vasilije Radović, Marko Mršić, Jovan Vujović, Ilija Radović, Matija Sladović, Petar Vujošević, David Stevović i Dragoljub Ćetković.

Iz Saveza je najavljeno da će se reprezentacija kompletirati tokom sedmice.

Turnir novoformiranog takmičenja održaće se u Podgorici od 8. do 14. marta, a pored Crne Gore učestvovaće još Španija, Grčka, Srbija, Australija i Gruzija.

Grupa A odigraće se u Hrvatskoj gdje će pored domačina učestvovati i Italija, Mađarska, Francuska, Sjedinjene Američke Države i Japan.

Tri prvoplasirane ekipe sa oba turnira, kao i dvije najbolje selekcije iz Divizije 2, plasiraće se na finalni turnir Svjetskog kupa.

Bonus video: