"Ajkule" u goleadi bolje od Australije

Naši vaterpolisti savladali "kengure" 15:11

5836 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Krsto Vulović
Foto: Krsto Vulović

Crnogorski vaterpolisti su nadigrali Australiju u pripremnom meču u Kotoru, time napravili dobru uvertiru za Svjetski kup u Podgorici koji počinje 8. marta.

"Ajkule" su pobijedile 15:11, nakon što su početkom druge četvrtine imale tri gola minusa, a onda u trećoj napravile razliku koja im je omogućila rutinski trijumf.

Do rezultata 3:3 se igralo gol za gol, a onda su "kenguri" kompletirali seriju 4:0 i poveli 6:3.

Crna Gora je preokrenula na 7:6, gosti poravnali na 7:7, prije nove serije izabranika Vladimira Gojkovića koji su potom imali i plus šest - 13:7, taj rezultat je bio na snazi na kraju treće četvrtine.

Konstantin Averka je sa četiri gola bio najefikasniji u pobjedničkoj ekipi, Danilo Radović je postigao tri, Marko Mršić dva, a po jedan Dušan Banićević, Martin Gardašević, Miroslav Perković, Savo Ćetković, Andrija Korać i Vuk Drašković.

Najbolji u Australiji je bio Nejtan Pauer sa četiri pogotka.

Crna Gora je igrala u sastavu: Darko Đurović, Marko Mršić, Đuro Radović, Konstantin Averka, Dušan Banićević, Danilo Radović, Aljoša Mačić, Martin Gardašević, Miroslav Perković, Savo Ćetković, Andrija Korać, Vasilije Radović, Ilija Radović, Đorđije Stanojević, Vuk Drašković.

Naši vaterpolisti 8. marta u Podgorici igraju sa Gruzijom, devetog je rival Španija, 11. Srbija, a 12. marta Australija. Posljednji protivnik u "Morači" biće Grčka (14. mart).

Od osmog do 14. marta će se igrati i turnir u Zagrebu, gdje je Hrvatska domaćin Italiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Mađarskoj, Japanu i Francuskoj.

Plasman na finalni turnir Svjetskog kupa osiguraće po tri najbolje ekipe iz Podgorice i Zagreba.

Bonus video: