Takav kvalitet je falio "ajkulama": Đuro Radović riješio Gruziju osam sekundi prije kraja

Naši vaterpolisti pobijedili na startu turnira Svjetskog kupa u Podgorici

17572 pregleda 21 komentar(a)
Foto: VPSCG/Krsto Vulović
Foto: VPSCG/Krsto Vulović

Ko je želio uzbuđenja - dobio ih je u prvoj utakmici crnogorskih vaterpolista na turniru Svjetskog kupa u Podgorici.

Teže nije moglo da bude za "ajkule" koje su Gruziju savladale tek u posljednjih osam sekundi kada je Đuro Radović u napadu s igračem više postavio konačnih 13:12.

Naša selekcija je dugo jurila protivnika, prvi put povela u finišu treće četvrtine, ali je kasnije u igri gol za gol morala da strahuje do kraja protiv sve boljeg tima koji vodi srpski trener Dejan Stanojević.

Presudio je pogodak Radovića, povratnika u crnogorsku kapicu nakon više od godinu - bio je to njegov četvrti gol na meču...

Crna Gora naredni meč na turniru igra sjutra - rival je Španija od 17.30, koja je danas u derbiju bila bolja od Grčke (11:8).

Gruzija je ljetos na dva velika takmičenja žestoko namučila našu selekciju, da to nije slučajno vidjelo se i na ovom turniru.

Gruzini su dugo bili napadački veoma raspoloženi, a "ajkulama" su gotovo dvije i po četvrtine bile potrebne da se "saberu" pred golom Iraklija Razmadzea koji je meč završio sa 15 odbrana.

Danilo Radović je u posljednjem minutu trećeg perioda donio prednost Crnoj Gori 9:8, ali je uzbuđenjima jednostavno moralo da se završi.

Gruzija je posljednji put povela 10:9 na 5.41 prije kraja, a onda i 33 sekunde prije kraja izjednačila na 12:12.

Uslijedio je tajm-aut Gojkovića, potom i isključenje beka Gruzije što je Đuro iskoristio da pogotkom spriječi iznenađenje u "Morači".

CRNA GORA - GRUZIJA 13:12 (1:3, 5:5, 3:0, 4:3)

Podgorica - Bazen SC "Morača". Gledalaca: 600. Sudije: Debreceni (Mađarska), Franulović (Hrvatska). Igrač više: Crna Gora 9 (6), Gruzija 11 (8). Peterci: Crna Gora 3 (3), Gruzija 1 (1).

Crna Gora: Andrić, D. Radović 1, Mačić, Averka 2, Čučković, Popadić, Đ. Radović 4, Ukropina, Perković 1, Ćetković 1, Matković 2, V. Radović 2, Tešanović (devet odbrana).

Gruzija: Razmadze (15 odbrana), Ahvlediani 2, Dadvani, Šušiašvili 3, Bitadze 1, Jelača 2, Jahaia, Sarić, Imnaišvili 1, Adeišvili, Vasić 3, Džihciarenka, Gvetadze.

Bonus video: