Gojković: Donosili smo pogrešne odluke u prvom poluvremenu, Đurov odnos nikada nije bio upitan

"Ajkule" pobjedom otvorile turnir Svjetskog kupa, selektor nezadovoljan izdanjem u prvih 16 minuta

4700 pregleda 2 komentar(a)
Foto: VPSCG/Krsto Vulović
Foto: VPSCG/Krsto Vulović

Crnogorski vaterpolisti su se provukli na startu turnira Svjetskog kupa u Podgorici.

Savladali su Gruziju 13:12, junak je bio Đuro Radović, strijelac gola za trijumf osam sekundi prije kraja.

Igra u prvom poluvremenu nije zadovoljila selektora Vladimira Gojkovića, izdanje u drugom je bilo druga priča - na kraju je pobjeda najvažnija, ističe legendarni vaterpolista.

"Zadovoljni smo pobjedom, mada mislim da smo se potrošili više nego što smo planirali. Bilo je mnogo pogrešnih odluka u prve dvije četvrtine, neiskorišćenih prilika, a slaba je bila i odbrana s igračem manje. Da smo radili stvari organizovano i logično kao u posljednje dvije četvrtine dali bismo više golova do odmora. Dominirali smo fizički, ali nismo koristili šanse", rekao je Gojković i dodao:

"Golman Gruzije je imao dobru utakmicu, ali mi nismo donosili dobre odluke. Falilo nam je žustrine koji su imali na kraju", kazao je Gojković.

Đuro Radović je ozbiljno pojačanje.

"Ima kvalitet, odigrao je prije suspenzije četiri velika takmičenja, jedan je od najmlađih reprezentativaca koji je u kontinuitetu igrao. Trebaće mu vrijeme, jer brzo ulazi u umor, ali njegov pristup nikad nije bio upitan".

Slijedi duel sa Španijom - četvrtak od 17.30.

"Španci su favoriti grupe, lagano su okrenuli meč protiv Grka. Mislim da imamo dobru energiju, idemo meč po meč - probaćemo da pobijedimo", zaključio je Gojković.

Bonus video: