Španski vaterpolo je druga dimenzija: "Ajkule" izgubile od prvaka svijeta

Crnogorska reprezentacija poražena od favorita turnira Svjetskog kupa u Podgorici - 10:6

17412 pregleda 17 komentar(a)
Foto: VPSCG/Krsto Vulović
Foto: VPSCG/Krsto Vulović

U svakom momentu, na kojem god bazenu u Evropi se igralo, vaterpolo reprezentacija Španije je mnogo bolji tim od našeg nacionalnog tima.

Vidjelo se to i večeras u "Morači" u drugom kolu turnira Svjetskog kupa u kojem je "furija" prilično lako izašla na kraj sa "ajkulama" - slavila je 10:6 i nanijela prvi poraz izabranicima Vladimira Gojkovića.

Razlika u klasi je bila očigledna, iako je Crna Gora u prvom poluvremenu promašivala sve što je mogla - dala je svega dva gola, oba u posljednjih 68 sekundi prvog poluvremena kada je preko Konstantina Averke i Đura Radovića izbrisala velikih minus pet i stigla do 5:2.

U prvih osam minuta su naši vaterpolisti iz izglednih pozicija čak pet puta pogađali okvir gola (šut 9-0, nisu pronalazili put do mreže i kada su imali zicer situacije), dok se na drugoj strani iz napada u napad samo "pumpalo" samopouzdanje moćnog protivnika.

Španija je veliki korak ka trijumfu napravila već sredinom druge četvrtine kada je povela 5:0, ali je Crna Gora u trećem periodu golovima Dušana Banićevića i Averke smanjila na 7:5. U tom momentu je i postojala nada da može da poremeti računicu najjačoj selekciji na svijetu...

Ipak, Španija nije gubila glavu, rutinski je vođena Felipeom Peroneom pronalazila rupe u odbrani "ajkula" i bez problema odbranila prednost.

Averka je sa dva gola bio najefikasniji u našem timu, po jednom su se upisali Aljoša Mačić, Banićević, Marko Mršić i Đuro Radović.

Rodžer Taulj je predvodio Španiju sa tri pogotka, Albert Munaris i Alehandro Bustos su postigli po dva...

Španci su tako upisali drugu pobjedu na turniru, nakon što su u srijedu savladali Grčku), dok je Crna Gora poražena pošto je na premijeri bolja od Gruzije.

Naredni meč naši vaterpolisti igraju u subotu - rival je Srbija u 17.30.

CRNA GORA - ŠPANIJA 6:10 (0:1, 2:5, 3:2, 1:2)

Podgorica - Bazen SC "Morača". Gledalaca: 400. Sudije: Debreceni (Mađarska), Ome (Njemačka). Igrač više: Crna Gora 9 (4), Španija 8 (7).

Crna Gora: Đurović, Mršić 1, Mačić 1, Averka 2, Banićević 1, Popadić, Vidović, Đ. Radović 1, Ćetković, Spaić, Matković, V. Radović, Tešanović (12 odbrana).

Španija: Agire, Munaris 2, Biel Lara, Sanauža, Asensio, Baroso 1, Famjera, Kabanas, Taulj 3, Perone 1, Maljarah 1, Bustos 2, Lorio (šest odbrana).

Bonus video: