Gojković: Tim kakav je Španija ne prašta onoliki broj promašaja

"Rekao sam igračima nakon prve četvrtine da treba da nastave da igraju, ali Španija je indivudualno jaka i kasnije je dala dva-tri gola na taj kvalitet i napavila razliku od četiri gola", rekao je selektor "ajkula"

2838 pregleda 2 komentar(a)
Foto: VPSCG/Krsto Vulović
Foto: VPSCG/Krsto Vulović

Nakon pobjede nad Gruzijom je uslijedio prvi poraz crnogorskih vaterpolista na turniru Svjetskog kupa u Podgorici.

Bolja od "ajkula" je bila Španija (10:6), koja je u jednom momentu druge četvrtine vodila 5:0.

"I protiv slabijih ekipa, a ne kada igrate sa svjetskim šampionom ne smijete da promašujete dobre šanse. Mi smo ih propustili previše u prvom poluvremenu. Rekao sam igračima nakon prve četvrtine da treba da nastave da igraju, ali Španija je indivudualno jaka i kasnije je dala dva-tri gola na taj kvalitet i napavila razliku od četiri gola", rekao je selektor Vladimir Gojković.

U trećem periodu je naša selekcija imala reakciju, smanjila na 7:5, ali više nije mogla...

"Imali smo kasnije nekoliko prilika da se vratimo, prišli smo na minus dva, ali je bilo teško, jer nismo mogli da držimo ritam u plivanju kakav je bio u prve dvije četvrtine kada smo stvarali čiste šanse i promašivali", dodao je Gojković.

Polovičan učinak poslije dva kola nije zadovoljavajući, ali je i realno stanje stvari.

"Moglo je i bolje, ali imamo još tri utakmice. Kako stoje stvari, sa dvije pobjede bismo ostvarili to što želimo - prolaz na finalni turnir", kazao je Gojković.

"Ajkule" sjutra imaju dan pauze, u subotu je rival Srbija.

"Poznajemo se dobro sa Srbijom, kojoj je ovo prvi nastup sa novim selektorom. Probaćemo da osvježimo igrače, nadam se dobrom rezultatu", zaključio je Gojković.

Selektor Španije David Martin je bio zadovoljan partijom svoje ekipe:

"Odbrana je bila ključ. Crna Gora je igrala dobro, to što je dala šest golova nije odraz onoga što se dešavalo. Ostvarili smo pobjedu, to je najvažnije, ali je bilo grešaka na kojima treba da radimo", rekao je Martin.

Bonus video: