Optimizam "ajkula" pred meč sa Srbijom, Perković: Spremniji smo, velika želja vodi do pobjede

"Ajkule" treći meč na turniru Svjetskog kupa igraju u subotu od 17.30

11838 pregleda 4 komentar(a)
Foto: VPSCG/Krsto Vulović
Foto: VPSCG/Krsto Vulović

Odigrana su tek dva kola na turniru Svjetskog kupa u Podgorici, rano je za kalkulacije, ali crnogorski vaterpolisti već sada znaju šta moraju da urade da bi osvojili jedno od prva tri mjesta za odlazak u završnicu.

"Ajkule" danas imaju slobodan dan nakon što su u prve dvije runde upisale po pobjedu i poraz u duelima sa Gruzijom odnosno Španijom, a ako žele da izbore vizu za Los Anđeles moraju da ostvare još dva trijumfa.

Prvi naredni rival je Srbija (subota u 17.30), a potom izabranike Vladimira Gojkovića čekaju i dueli sa Australijom (nedjelja u 17.30) i Grčkom u utorak (19.30).

Da favoritima u Podgorici neće biti lako pokazala je Gruzija, koja je namučila našu selekciju i pobijedila Australiju, mada je i pred turnir bilo jasno da nema unaprijed upisanih bodova. Osim možda za moćnu Španiju...

"Mislim da imamo velike šanse protiv Srbije, iako možemo da joj prepustimo ulogu favorita. Naš protivnik ima nekoliko vrhunskih igrača, koji su među najboljima na svijetu, ali vjerujem da smo fizički spremniji i da uz veliku želju možemo da dođemo do pobjede", rekao je centar Miroslav Perković, koji je propustio jučerašnji meč sa Špancima.

Crna Gora je u srijedu protiv Gruzije slavila golom Đura Radovića osam sekundi prije kraja (13:12), a sa Španijom je bila sve vrijeme u minusu.

Gubila je 5:0, prvi gol je dala tek u 15. minutu meča (Konstantin Averka je smanjio na 5:1), kasnije je prišla na 7:5, ali je realno bila daleko od preokreta (10:6).

"Tražićemo šansu kroz plivanje i kontranapade, jer mislim da smo spremniji tim od Srbije u ovom momentu. Neće biti lako, Srbija ima nekoliko zvijezda svjetskog vaterpola, ali uz pravu podršku sa tribina možemo da se nadamo dobrom rezultatu", poručio je Danilo Radović.

Srbija je na startu savladala Australiju (10:6), drugi meč na turniru igra večeras od 19.30 - protivnik je Grčka.

Bonus video: