Crnogorski vaterpolisti protiv Srbije: Samo pobjeda zanima "ajkule"

Crna Gora danas nastavlja turnir Svjetskog kupa u Podgorici (17.30)

14988 pregleda 12 komentar(a)
Foto: VPSCG/Krsto Vulović
Foto: VPSCG/Krsto Vulović

Prošla su tri dana turnira Svjetskog kupa u Podgorici, možda je i rano za kalkulacije, ali crnogorski vaterpolisti sada znaju šta moraju da urade da bi osvojili jedno od prva tri mjesta za odlazak u završnicu.

"Ajkule" su juče imale slobodan dan nakon što su u prve dvije runde upisale po pobjedu i poraz u duelima sa Gruzijom, odnosno Španijom, a ako žele da izbore vizu za Los Anđeles moraju da ostvare još dva trijumfa.

Prvi naredni rival je Srbija (danas u 17.30), a potom izabranike Vladimira Gojkovića čekaju i dueli sa Australijom (nedjelja u 17.30) i Grčkom u utorak (19.30).

Da favoritima u Podgorici neće biti lako pokazala je Gruzija, koja je namučila našu selekciju i pobijedila Australiju, mada je i pred turnir bilo jasno da nema unaprijed upisanih bodova.

Osim možda za moćnu Španiju, koja je juče trećim trijumfom - savladala je Gruziju 20:10 - osigurala plasman na finalni turnir.

"Mislim da imamo velike šanse protiv Srbije, iako možemo da joj prepustimo ulogu favorita. Naš protivnik ima nekoliko vrhunskih igrača, koji su među najboljima na svijetu, ali vjerujem da smo fizički spremniji i da uz veliku želju možemo da dođemo do pobjede", rekao je centar Miroslav Perković, koji je propustio meč protiv Španaca.

Crna Gora je u srijedu protiv Gruzije slavila golom Đura Radovića osam sekundi prije kraja (13:12), a sa Španijom je bila sve vrijeme u minusu.

Gubila je 5:0, prvi gol je dala tek u 15. minutu meča (Konstantin Averka je smanjio na 5:1), kasnije je prišla na 7:5, ali je realno bila daleko od preokreta (10:6).

"Tražićemo šansu kroz plivanje i kontranapade, jer mislim da smo spremniji tim od Srbije u ovom momentu. Neće biti lako, Srbija ima nekoliko zvijezda svjetskog vaterpola, ali uz pravu podršku sa tribina možemo da se nadamo dobrom rezultatu", poručio je Danilo Radović.

Srbija je na startu savladala Australiju (10:6), a onda je sinoć uslijedio poraz od Grka - 16:14.

Španija je lider sa maksimalnih devet bodova, a četiri ekipe su osvojile po tri - Srbija, Grčka, Crna Gora i Gruzija. Na nuli je i dalje Australija...

Sinoćnji derbi između Srbije i Grčke je protekao u dominaciji Helena koji su sredinom treće četvrtine imali šest golova prednosti (10:4).

"Delfini" su kasnije prilazili na minus dva, ali je sastav Teodorosa Vlahosa odbio nalet protivnika i bez problema sačuvao vođstvo. Strahinja Rašović je postigao pet golova u sprskom timu, jedan manje je upisao Dušan Mandić.

U grčkom sastavu su trostruki strijelci bili Konstadinos Genidunijas, Joanis Fudulis, Stilijanos Argiropulos i Konstadinos Kakaris.

Bonus video: