Poraz od Srbije udaljio "ajkule" od finalnog turnira u Los Anđelesu

Naredni meč naši vaterpolisti igraju u nedjelju kada je rival Australija (17.30)

31874 pregleda 50 komentar(a)
Foto: VPSCG/Krsto Vulović
Foto: VPSCG/Krsto Vulović

Drugi poraz u drugom derbiju na turniru Svjetskog kupa u Podgorici je doveo crnogorske vaterpoliste u bezizlaznu situaciju pred posljednja dva meča.

"Ajkule" su izgubile od Srbije 11:9, pa im sada ni maksimalan učinak u duelima sa Australijom (nedjelja od 17.30) i Grčkom u utorak ne garantuje da će se plasirati na finalni turnir čiji je domaćin Los Anđeles.

U nekim kalkulacijama bi im, naime, pored obavezne pobjede nad Australijancima bio neophodan i trijumf od najmanje tri gola razlike protiv Helena. To sa ovakvim izdanjima ne djeluje realno...

Poraz kao poraz nije smak svijeta, kao što ne bi bila ni eliminacija s ovog turnira, najviše od svega glavobolju stvara to što Crna Gora lako i na isti način u posljednje vrijeme gubi mečeve sa rivalima istog ili većeg kvaliteta. Današnja Srbija je definitivno u ovoj prvoj kategoriji.

Izabranici Vladimira Gojkovića su i večeras pokazali mane u igri i oscilacije koje su gledane u Budimpešti i Splitu prošlog ljeta, a to znači samo jedno - da nisu naučili ništa na greškama koje su pravili na dva velika takmičenja u 2022. godini.

Kada je tako onda i ova Srbija, sa Dušanom Mandićem i odličnim Markom Radulovićem, kao i često nesavladivim Branislavom Mitrovićem na golu - uradi dovoljno dobrih stvari u napadu da dođe do trijumfa. Moglo je lako da se dogodi da u srijedu na otvaranju turnira u Podgorici isto učini Gruzija...

Večeras je presudila serija "delfina" u trećoj četvrtini kada su postigli četiri gola zaredom i poveli 10:6. Sve to se dogodilo nakon što se prvih 18 minuta igralo gol za gol, sve do rezultata 6:6.

Kada je u tako tvrdom meču protivnik došao do plus četiri bilo je jasno da crnogorski tim čeka đavolski težak posao da preokrene stvari u ispunjenom bazenu SC "Morača".

Naša selekcija je, istina, imala reakciju, preko Uroša Čučkovića je u drugom minutu posljednjeg perioda smanjila na 10:8, ali je Srbija uzvratila već u narednom napadu kada je siguran bio Vuk Milojević za 11:8...

U crnogorskom sastavu su po dva gola postigli Đuro Radović, Aleksa Ukropina i Čučković, u Srbiji se istakao Marko Radulović sa tri pogotka.

CRNA GORA - SRBIJA 9:11 (2:2, 3:3, 2:5, 2:1)

Podgorica - Bazen SC "Morača". Gledalaca: 800. Sudije: Kovač-Čatloš (Mađarska), Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: Crna Gora 13 (4), Srbija 9 (5). Peterci: Crna Gora 1 (1), Srbija 1 (1).

Crna Gora: Đurović, Mršić, Banićević, Averka, Čučković 2, Đ. Radović 2, Vidović 1, Ukropina 2, Perković, Spaić, Matković 1, V. Radović 1, Tešanović (devet odbrana).

Srbija: Mišović, Mandić 1, S. Rašović 1, Ranđelović, Lazić, Lukić 1, Drašović, V. Rašović, Radulović 3, Ubović 2, Janković 1, Milojević 2, Mitrović (10 odbrana).

Bonus video: