Sreća uz crnogorske vaterpoliste: "Ajkule" savladale Australiju i sačuvale nadu za prolaz

Tim Vladimira Gojkovića golom Vasilija Radovića 16 sekundi prije kraja pobijedio "kengure" - 12:11

28479 pregleda 11 komentar(a)
Foto: VPSCG/Krsto Vulović
Foto: VPSCG/Krsto Vulović

Ni u četvrtom meču na turniru Svjetskog kupa u Podgorici crnogorski vaterpolisti nisu oduševili, daleko od toga, ali su nekako pronašli način da upišu drugu pobjedu i sačuvaju šanse da zaigraju u završnici na ljeto u Los Anđelesu.

"Ajkule" su do trijumfa nad Australijom (12:11) došli golom Vasilija Radovića 16 sekundi prije kraja, iako je dugo izgledalo da im i ova utakmica izmiče iz ruku.

Crna Gora je u posljednjoj četvrtini zatvorila prilaze golu Darka Đurovića (koji je na kraju 3. zamijenio Petra Tešanovića), a u napadu je u moru šansi iskoristila dvije koje su značile i preokret - prije Radovića je pogodio i Dušan Matković koji je sredinom posljednjeg perioda izjednačio na 11:11.

Zaboraviće se brzo i ova utakmica, crnogorski tim je opet bio daleko od igre koja može da zadovolji selektora Vladimira Gojkovića, ali je ako ništa drugo pokazao karakter poslije poraza od Španije i Srbije...

Crna Gora je u drugoj četvrtini vodila 5:2, lako je potom dozvolila protivniku - koji ima sve same poraze na turniru u Podgorici - da smanji na 5:4, izjednači, pa i da povede (11:10).

Posljednju riječ je, ipak, imao domaćin...

Miroslav Perković je sa tri gola bio najefikasniji u našem sastavu, dva puta se upisao Matković, a po jednom Vasilije Radović, Danilo Radović, Konstantin Averka, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Aleksa Ukropina i Savo Ćetković.

Crna Gora je uradila ono što je morala da bi ostala u igri za put na finalni turnir, ali zadatak do kraja neće biti jednostavan - u posljednjem kolu mora da savlada Grčku (utorak od 19.30).

CRNA GORA - AUSTRALIJA 12:11 (2:2, 4:4, 4:5, 2:0)

Podgorica - Bazen SC "Morača". Gledalaca: 450. Sudije: Braun (SAD), Aleksandresku (Crna Gora). Igrač više: Crna Gora 11 (5), Australija 7 (4). Peterci: Crna Gora 1 (1), Australija 1 (1).

Crna Gora: Đurović (tri odbrane), D. Radović 1, Mačić, Averka 1, Čučković, Popadić 1, Vidović 1, Ukropina 1, Perković 3, Ćetković 1, Matković 2, V. Radović 1, Tešanović (četiri odbrane).

Australija: Porter (pet odbrana), Bereulak 1, Ford 1, Nigas, Pauer 3, Lembi 2, Pavilard 1, Mekdženet, Marsden 1, Pat, Put, Edvards 2, Hedžs.

Bonus video: