Samo pobjeda u mislima "ajkula"

Naši vaterpolisti večeras od 19.30 protiv Grčke igraju ključni meč za plasman na finalni turnir Svjetskog kupa

22565 pregleda 12 komentar(a)
Foto: VPSCG/Krsto Vulović
Foto: VPSCG/Krsto Vulović

Utorak je posljednji dan turnira Svjetskog kupa za vaterpoliste, ujedno je i dan D za Crnu Goru koja ima pravo da vjeruje da može da se plasira u završnicu na ljeto čiji je domaćin Los Anđeles.

”Ajkule” moraju da savladaju Grčku (19.30) da bi osvojile treće mjesto i vizu za Grad anđela, ali poslije svega što je viđeno na bazenu u Podgorici u dosadašnja četiri meča pitanje je koliko je realno da crnogorski vaterpolisti baš večeras odigraju najbolju utakmicu na turniru.

I to protiv ekipe koja je bila trećeplasirana na Svjetskom prvenstvu prošle godine, i koja je u “Morači” - u skladu sa kvalitetom - ostavila veoma dobar utisak.

Naš nacionalni tim je, ipak, dužan publici u glavnom gradu jednu odličnu utakmicu - nakon što je uz mnogo problema pobjeđivao Gruziju i Australiju golovima u samom finišu, i prilično glatko gubio od Španije i Srbije, selekcija koje su već izborile plasman na finalni turnir.

"Grci su veoma ozbiljna ekipa, koja u svom sastavu ima veliki broj igrača koji su u Tokiju stigli do olimpijske bronze. Bili su ubjedljivi protiv Srbije prije nekoliko dana, dugo igraju zajedno i čeka nas teška utakmica fizički, ali i psihički", rekao je bek Primorca Aljoša Mačić.

Pobjeda je imperativ, ali više od svega se traži da Crna Gora pokaže da u 32 minuta može da bude konkurentna objektivno jačem rivalu.

"Vjerujemo u ovo što radimo, očekujemo bolje izdanje nego u prethodnim mečevima i naravno da slavimo", kazao je Mačić.

Optimista je i Dušan Banićević.

"Dobro nam je došao slobodan dan poslije trijumfa nad Australijom. Imamo šansu za prolaz, ali biće teško protiv Grčke. Pozivam publiku da nas podrži kao što je i do sada, a mi ćemo dati sve da dođemo do bodova koji nas vode na finalni turnir", istakao je član španskog Sabadelja.

Šansu je u Podgorici dobio centar Savo Ćetković.

"Posljednji je meč na turniru i nema kalkulacija. Imamo šansu da dobijemo veliku ekipu kakva je Grčka i da tim trijumfom ispunimo cilj koji smo postavili", rekao je sidraš Novog Beograda.

Večerašnji trijumf bi mogao i da popravi kompletnu sliku naše reprezentacije na ovom turniru. Da ona nije dobra zna i selektor Vladimir Gojković.

"U ovom momentu smo bliži ekipama iz donjeg dijela nego vrhunskim. Možemo jedino da radimo više nego što smo do sada radili", poručio je Gojković poslije pobjede nad Australijom u nedjelju.

Bonus video: