Gojković: Imamo energiju, ali smo daleko od vrhunskog vaterpola

"Poslije dugo vremena smo dobili jednu pravu ekipu i to u meču u kojoj je i njoj bilo važno da pobijedi. Meč je bio pravi takmičarski, mada je i bilo dosta propusta sa naše strane", rekao je selektor "ajkula"

6956 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Selektor crnogorskih vaterpolista Vladimir Gojković je svjestan da je njegov tim imao ozbiljnu šansu da se plasira na finalni turnir.

Pobjeda nad Grčkom (8:7) u posljednjem kolu u Podgorici na kraju nije imala poseban značaj...

"Poslije dugo vremena smo dobili jednu pravu ekipu i to u meču u kojoj je i njoj bilo važno da pobijedi. Meč je bio pravi takmičarski, mada je i bilo dosta propusta sa naše strane", rekao je Gojković.

Kompletan turnir je bio težak za "ajkule", upisale su tri pobjede i doživjele dva poraza.

"Nije bilo idealno, posebno u te dvije na papiru lakše utakmice. Da smo prošli samopouzdanje bi bilo na mnogo većem nivou. Sa ovakvim ekipama možemo da igramo samo na ovaj način, jer Grčka ima 10 igrača u pet najboljih klubova na svijetu", dodao je Gojković.

Crnogorski tim ima budućnost...

"Ova ekipa je formirana prošle godine nakon odlaska nosioca igre, a svima je bilo mnogo lakše da igraju sa njima u bazenu. Imamo energiju, vidjećemo, ima dosta posla, daleko je to od vrhunskog nivoa u kontinuitetu i mislim da svaki igrač mora individualno da radi da bi postao bolji", istakao je Gojković.

Selektor Grčke Teodoros Vlahos zna da je njegov tim bio na korak od eliminacije.

"Dugo smo bili u podređenom položaju, imali smo i sreće protiv motivisanog protivnika koji ima kvalitet. Odigrali smo dobar turnir i ispunili cilj plasmanom u finale", rekao je iskusni stručnjak.

Bonus video: