"Ajkule" u grupi sa Španijom, Južnom Afrikom i Srbijom

"Dobili smo definitivno tešku grupu, a dodatna komplikacija je što se timovi iz naše grupe ukrštaju sa grupom u kojoj su Hrvatska, Mađarska i domaćin Japan", poručio je selektor Crne Gore Vladimir Gojković

14140 pregleda 42 reakcija 15 komentar(a)
Foto: VPSCG/Krsto Vulović
Foto: VPSCG/Krsto Vulović

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki igraće u grupi D sa Španijom, Južnom Afrikom i Srbijom, odlučeno je današnjim žrijebom u Atini.

"Ajkule" su na žrijebu bile u trećem šeširu, uz Brazil, Francusku i Australiju.

Vaterpolo
foto: Printscreen YouTube

"Dobili smo definitivno tešku grupu. Južna Afrika je autsajder, Španija možda i prvi favorit u grupi, a o Srbiji znamo sve. Dodatna komplikacija je što se timovi iz naše grupe ukrštaju sa grupom u kojoj su Hrvatska, Mađarska i domaćin Japan. Ali, kako je tako je, možda je moglo malo lakše da bude ", rekao je nakon meča selektor Vladimir Gojković.

Svjetsko prvenstvo će se održati od 17. do 29. jula, a pripreme će početi za manje od mjesec.

"Sada znamo rivale, imaćemo dva mjeseca priprema, jer krećemo 15. maja. Spremaćemo se da probamo da napravimo dobar rezultat", poručio je Gojković.

Pobjednici grupa plasiraće se direktno u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije razigravati za prolaz među osam najboljih.

GRUPA A

SAD

Australija

Kazahstan

Grčka

GRUPA B

Kina

Francuska

Kanada

Italija

GRUPA C

Hrvatska

Mađarska

Brazil

Japan

GRUPA D

Južna Afrika

Srbija

Crna Gora

Španija

Bonus video: