Bez neizvjesnosti na startu finala: Jadran lako savladao Primorac

Novljani otvorili finalnu seriju sigurnom pobjedom na Škveru -

2280 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Početak finalne serije ne obećava uzbuđenja, vaterpolisti Jadrana su bez problema savladali Primorac i napravili prvi korak ka odbrani titule prvaka Crne Gore.

Na otvorenom bazenu na Škveru je bilo 11:5 za domaćina u duelu koji je samo u prvoj četvrtini opravdao epitet derbija.

Jadran je poveo 1:0, Primorac preokrenuo na 2:1, a onda skoro 20 minuta bio bez gola, pa je u finišu trećeg perioda tim Petra Radanovića vodio 6:2.

U posljednjih osam minuta, kada je pobjednik već bio poznat, Kotorani su konačno pronašli neki ritam u napadu, ali je i golman Jadrana Darko Đurović imao nekoliko odličnih intervencija.

Baš kao i Sandro Kralj na drugoj strani, koji je skinuo nekoliko zicera Novljanima...

"Iako je rezultat 11:5 i reklo bi se da je bilo dosta lako, bilo je momenata kada je Primorac mogao da se približi. Mislim da smo fizički spremniji i da je to presudilo", rekao je Radanović.

Primorac mora bolje.

"Dobro smo ušli u meč, a druga četvrtina je usmjerila utakmica. Tada smo imali zicere koje nismo realizovali i nismo mogli da ispravimo ritam. Loše smo odigrali, nadam se da će biti drugačija utakmica u Kotoru. Mislim da možemo bolje", istakao je trener Primorca Ranko Perović.

Đuro Radović je sa tri gola predvodio Jadran, po dva su postigli Pavel Halturin i Danilo Radović, a po jedan Danilo Stupar, Uroš Vučurović i Matija Sladović.

U Primorcu, dva pogotka Marka Mršića, po jedan Bojana Paunovića, Srđana Janovića i Balše Vučkovića.

Finalna serija se igra na tri trijumfa, naredna utakmica je 1. maja u Kotoru.

Bonus video: