Jadran slavio u Kotoru i došao nadomak titule

Novljani slavili u Kotoru protiv Primorca 10:8 i poveli 2:0 u seriji

13206 pregleda 73 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Vaterpolisti Jadrana bi u četvrtak (19) mogli da proslave novu titulu - Novljani su večeras u drugom meču finala plej-ofa savladali Primorac u Kotoru (10:8) i poveli 2:0 u seriji koja se igra na tri dobijena meča.

Jadran je večeras utakmicu prelomio u finišu treće četvrtine kada su Danilo Radović i Jovan Vujović pogodili za 8:6 što je bila prva prednost od dva pogotka za ekipu Petra Radanovića. Primorac je kasnije smanjio (8:7), imao peterac za izjednačenje, ali je Marko Gopčević bio neprecizan. Nakon toga je Vasilije Radović pogodio za 9:7 i sve je bilo riješeno.

Interesantna utakmica je odigrana večeras u Kotoru, rezultat je pet puta bio izjednačen. Primorac je poveo golom Filipa Gardaševića, a onda imao i dva pogotka prednosti (3:1) nakon što su mrežu Jadrana tresli Petar Vujošević i Srđan Janović.

Jadran je u drugoj četvrtini izjednačio preko Pavela Kalturina (3:3), a prvi put poveo na dva minuta i 17 sekundi prije kraja prvog poluvremena kada je gol postigao Vasilije Radović - 5:4.

Od tog Radovićevog gola Novljani su konstantno vodili, u finišu treće stigli do 8:6 i u četvrtoj četvrtini sačuvali pobjedu.

"Uzbudljiv meč. Bitna pobjeda, Znali smo da će biti teško. Nije nas zavarala prva pobjeda. Mislim da smo brzopleto ušli u meč, da nismo imali discilplinu, pogotovo u napadu. Nadamo se da ćemo na Škveru uspjeti da ovo iznesemo na pravi način", rekao je za RTCG nakon utakmice trener Jadrana Petar Radanović

Golman Jadrana Darko Đurović je imao nekoliko dobrih intervencija.

"Odličan osjećaj, Utakmicu smo završili kako smo se nadali. Teško je ovdje igrati, u finišu smo bili mirnije glave i sačuvali dva gola prednosti. Znali smo da će biti teško, poslije sporijeg početka utakmice smo nametnuli naš ritam i zasluženo pobijedili", kazao je Đurović.

Najefikasniji kod Jadrana bio je Lazar Vukićević sa tri pogotka. Po dva gola postigli su Pavel Kalturin i Vasilije Radović.

U ekipi Primorca je najefikasniji bio Filip Gardašević sa pet pogodaka.

"Svaki poraz teško pada, ovaj pogotovo jer smo imali vođstvo, priključak... Par situacija je prelomilo utakmicu. Treba hladne glave da pričamo, ali mislim da smo dobro oštećeni u jednom momentu. Idemo dalje. Probaćemo sve da pobijedimo jednu utakmicu, da se serija ne završi u četvrtak", rekao je za RTCG nakon meča trener Primorca Ranko Perović.

Bonus video: