Jadran za titulu, Primorac za nastavak serije

Jadran i Primorac danas (19) treći meč finalne serije. Novljani vode 2:0

5616 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić/VPSCG
Foto: Vuk Ilić/VPSCG

Vaterpolisti Jadrana i Primorca odigraće danas (19) u Herceg Novom treći meč finalne serije plej-ofa za titulu prvaka Crne Gore.

Jadran vodi 2:0, a finalna serija se igra na dvije pobjede. Novljani su u prvom meču, pred svojim navijačima, slavili 11:5, dok je u Kotoru bilo 10:8.

„Druga utakmica u Kotoru je bila teška i naporna, uspjeli smo da napravimo orgoman korak ka tituli, i pored dosta grešaka. Sada nas očekuje treći meč, ako želimo titulu moraćemo da podignemo nivo igre bar za jednu stepenicu više. Primorac je pokazao da može da pruži izuzetan otpor i da nije ni malo lak rival. Mislim da nas očekuje zahtjevna utakmica, nadam se da će biti dobrih poteza i lijepog vaterpola. Nadam se i da će publika u velikom broju doći da nas podrži“, kazao je trener Jadrana Petar Radanović.

Trener Primorca Ranko Perović kazao je da će njegov tim pokušati da produži seriju.

“Jadran je domaćin i veliki favorit. Mi smo u prethodne dvije utakmice pokazali dva lica. U prvom je Jadran sasvim zasluženo ubjedljivo pobijedio. U drugoj smo imali dobre šanse, bilo je stvari koje su bile dobre u našoj igri, mislim da smo u određenim momentima oštećeni. Šta je tu je, slijedi nam treći meč, pokušaćemo da pobijedimo. Neće biti lako, igramo na otvorenom bazenu, što nije dobro za nas. Do nas je da damo maksimum, da ogromnom željom i voljom pokušamo da nadoknadimo zaostatak u odnosu na Jadran”, kazao je Perović.

Jadran igra za devetu uzastopnu, ukupno 12. titulu prvaka Crne Gore. Primorac je šampion bio 2007. i 2008.

Bonus video: