Potvrda dominacije: Jadran ubjedljiv za devetu titulu zaredom

Novljani u trećem meču finalne serije savladali Primorac 10:4

21195 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Vuk Ilić
Foto: Vuk Ilić

Devetu godinu zaredom se ništa ne mijenja u crnogorskom šampionatu za vaterpoliste.

Jadran je odbranio titulu, odavno je postao dežurni šampion, a Primorcu i dalje ostaje samo uloga izazivača.

Mada, kakvu su sezonu imali Kotorani, u kojoj su bez osvojenog boda ispali iz regionalne Premijer lige, ovo je potpuno logičan kraj.

Novljani su u trećem meču finalne serije, baš kao u prvom, bili dominantni - slavili su 10:4 u duelu koji je bio zanimljiv tek petnaestak minuta...

"Prve dvije četvrtine su bile izjednačenje, kasnije smo ritmom napravili razliku i meč priveli kraju. Izuzetno sam zadovoljan, momci su bili pravi, nadam se da ćemo ovako nastaviti i da ćemo biti još bolji", rekao je trener Jadrana Petar Radanović.

Igralo se gol za gol do 3:2, domaćin je potom pobjegao na 5:2, ali su Kotorani najavili uzbuđenja kada su prišli na 5:4 i promašivali šanse za izjednačenje.

Od tog momenta, ipak, više nisu mogli da savladaju Darka Đurovića koji je sakupio 16 odbrana.

"Darko je unio sigurnost cijelom timu. Kada golman "uhvati" neke lopte to utiče na ekipu i moram da mu čestitam", dodao je Radanović.

Bilo je, doduše, i kasnije nekoliko prilika, promašili i peterac, ali je već nakon tri četvrtine situacija oko novog-starog prvaka bila jasna kao dan - Jadran je vodio 9:4, pa u posljednjih osam minuta nije bilo nikakvih uzbuđenja.

"Desilo se da ne možemo da realizujemo izgledne šanse, loša selekcija šuteva. Tako je bilo u sva tri meča, Đurović je branio odlično, ali smo mu i mi pomogli. Nije dobra situacija u klubu, imamo problema na svim nivoima i moramo da idemo naprijed", istakao je trener Primorca Ranko Perović.

Danilo Radović je sa tri gola predvodio Jadran, kod Primorca su pogađali Đorđije Stanojević, Filip Gardašević, Bojan Paunović i Marko Mršić.

Jadran je tako kompletirao duplu krunu i stigao do 12. pehara prvaka države.

Primorac, s druge strane, čeka na titulu već 15 godina...

JADRAN - PRIMORAC 10:4 (3:2, 2:2, 4:0, 1:0)

Herceg Novi - Bazen "Jadran". Gledalaca: 300. Sudije: Đurašković i Obradović. Igrač više: Jadran 11 (5), Primorac 8 (1). Peterci: Primorac 1 (-).

Jadran: Đurović (16 odbrana), I. Radović (jedna odbrana), Halturin 2, Vučurović 1, Vukićević 1, Vujović, D. Radović 3, Stupar, M. Gardašević 1, Đ. Radović, Sladović, Čaraj 1, V. Radović, Muskat 1.

Primorac: Kralj (osam odbrana), Vučković, Mršić 1, Gopčević, Mačić, Vukasović, Paunović 1, F. Gardašević 1, Stanojević 1, Vujošević, Janović, Baštrica,Mandić, Perov.

Bonus video: