Mirović: Cilj je plasman u četvrtfinale

Prvi protivnik na EP je Hrvatska
52 pregleda 1 komentar(a)
Vaterpolo reprezentacija 2000. i mlađi, Miodrag Mirović, Foto: VPSCG
Vaterpolo reprezentacija 2000. i mlađi, Miodrag Mirović, Foto: VPSCG
Ažurirano: 09.09.2017. 14:41h

Kadetska vaterpolo reprezentacija sjutra počinje nastup na Evropskom prvenstvu na Malti.

Izabranici Miodraga Mirovića u prvom kolu igraju sa Hrvatskom (17.30 časova), a rivali u grupi A su još Mađarska i Ukrajina.

Meč sa Ukrajincima je na programu u ponedjeljak od 10.15, a sa Mađarima u utorak (17.30).

Pobjednik grupe plasiraće se direktno u četvrtfinale, a drugoplasirana i trećeplasirana ekipa idu u razigravanje za plasman među osam najboljih.

"Prošli smo duge i naporne pripreme, radili smo odlično i zadovoljan sam zalaganjem momaka. Imali smo jaku provjeru na turniru u Nikšiću, gdje je bilo 12 najjačih reprezentacija. Osvojili smo taj turnir, ali nas sada čeka nešto sasvim drugo. Sve te ekipe će biti mnogo jače i spremnije, a i mi smo u najtežoj mogućoj grupi", rekao je Mirović.

Kako kaže, prvi cilj je da Crna Gora dođe do osmine finala.

"Plasman među osam najboljih je cilj, a kasnije sve zavisi od rasporeda. Ono što je sigurno jeste da će momci dati sve da zabilježe što bolji rezultat na Evropskom prvenstvu", kazao je Mirović.

Crnu Goru će na Malti predstavljati: Andrej Bosanac, Bogdan Radnjić, Miroslav Perković, Dragoljub Đurović, Luka Murišić, Jovan Pržica, Nikola Jančić, Vuk Drašković, Danilo Radović, Marko Radanović, Martin Gardašević, Aljoša Mačić i Uroš Vučurović.

Grupu B na EP čine Španija, Italija, Rumunija, Njemačka, u C su Srbija, Malta, Gruzija, Francuska, a u D Grčka, Rusija, Slovačka, Turska.

Bonus video: