Kreće F8 spektakl na Novom Beogradu: Evropsku krunu juri i pet Crnogoraca

U glavnom gradu Srbije danas počinje završni turnir vaterpolo Lige šampiona

4172 pregleda 0 komentar(a)
Tešanović će braniti gol italijanske Breše, Foto: AN Brescia (Facebook)
Tešanović će braniti gol italijanske Breše, Foto: AN Brescia (Facebook)

Otvoreni bazen "11. april" na Novom Beogradu ponovo je spreman završni spektakl vaterpolo sezone - tokom naredna četiri dana Evropa će dobiti novog klupskog vladara.

Liga šampiona stigla je do F8 turnira, Barseloneta, Jug, Olimpijakos, Breša, Vuljagmeni, Pro Reko, Ferencvaroš i domaći Novi Beograd kreću u juriš po krunu, a među onima koje je sanjaju je i pet crnogorskih vaterpolista.

Po mnogima jedan od glavnih favorita biće Barseloneta, a njenu kapicu nosi naš Dušan Matković. Petar Tešanović će čuvati gol Breše, možda i najljepše priče dosadašnjeg dijela sezone, dok su u ekipi Novog Beograda dva crnogorska centra - Miroslav Perković i Savo Ćetković.

Naravno, gdje su velike priče tu je uvijek i Pro Reko, a njegove boje i na ovom turniru brani bivši reprezentativac Crne Gore i jedan od najboljih svjetskih vaterpolista Aleksandar Ivović.

Svaki meč u četvrtfinalu je spektakl za sebe, ali čini se da će najviše drame donijeti super derbiji između Pro Reka i Ferencvaroša, odnosno Novog Beograda i Olimpijakosa.

Barselonetu očekuje okršaj sa velikanom iz Dubrovnika - Jugom.

"Kao i svi u timu vjerujem da smo kadri da stignemo do evropskog trona. Osvojili smo duplu krunu u Španiji i igrali na izuzetno visokom nivou u grupnoj fazi elitnog takmičenja", poručio je Matković u izjavi za Sport klub.

Tešanovićeva Breša je u Beograd stigla kao prvoplasirani tim grupe B, a za plasman u polufinale igraće protiv Vuljagmenija.

Zanimljivo, od osam timova koji su stigli do četvrtfinala Lige šampiona, šest sa klupe predvode treneri iz Hrvatske i Srbije.

Nekadašnji trener Primorca Sandro Sukno sa Pro Rekom će pokušati da odbrani titulu, Elvis Fatović predvodi Barselonetu, dok je njihov zemljak Vjekoslav Kobešćak na klupi Juga.

Domaći Novi Beograd sa sa klupe vodi nekadašnji kapiten Srbije Živko Gocić, legendarni centar Jugoslavije Igor Milanović je trener Olimpijakosa, a takođe legendarni Vladimir Vujasinović je šef struke Vuljagmenija.

Od ostalih - Italijan Alesandro Bovo vodi Brešu, a Mađar Žolt Varga FTC.

F8, četvrtfinale (danas)

15.30h Barseloneta - Jug

17.00h Novi Beograd - Olimpijakos

18.30h Breša - Vuljagmeni

20.00h Pro Reko - Ferencvaroš

Polufinale, četvrtak

Barseloneta/Jug - Novi Beograd/Olimpijakos

Breša/Vuljagmeni - Pro Reko/FTC

Bonus video: