Mlade ajkule SP otvaraju protiv Španije: Kapiten Mršić želi pravi start, Vujović se nada svim pobjedama

Naša juniorska reprezentacija juče je stigla u glavni grad Ruminije gdje je sjutra (subota, 12.30h) protiv Španije - u jednom od tri derbiju grupe A - otvara planetarni šampionat

3124 pregleda 0 komentar(a)
Naša mlada reprezentacija na treningu u Bukurešu, Foto: VPSCG
Naša mlada reprezentacija na treningu u Bukurešu, Foto: VPSCG

Bukurešt i obližnji Otopeni od sjutra će biti domaćini Svjetskog prvenstva za vaterpolisti do 20 godina, takmičenja na kojem će svoje snove juriti i mlade ajkule.

Naša juniorska reprezentacija juče je stigla u glavni grad Ruminije gdje je sjutra (subota, 12.30h) protiv Španije - u jednom od tri derbiju grupe A - otvara planetarni šampionat.

"Uslovi u Bukureštu na prvi pogled su odlični - želimo da ovo prvenstvo počnemo na najbolji mogući način", poručio je iz Bukurešta kapiten Crne Gore Marko Mršić.

Španija ne bi trebalo da bude nepoznanica, smatra centar Jovan Vujović.

"Igrali smo sa njima i prošle godine, analizirali smo ih i nedavno. Očekujemo čvrst meč, ali i da možemo da pobijedimo - kao i na svim ostalim utakmicama u grupi", jasan je Vujović.

Vujović
Vujovićfoto: VPSCG

Iz momaka Petra Radanovića su naporne pripreme, ali sve bi trebalo da dođe na svoje kad krenu utakmice - osim Španije, rivali naše selekcije biće još Hrvatska i Italija.

"Prije Svjetskog prvenstva imali smo u Beogradu dosta naporan turnir gdje su se igrale po dvije utakmice dnevno i što nas je dosta iscrpilo, ali smo nakon toga precizirali određene stvare koje nisu funkcionisale na tom turniru", dodao je Mršić.

Mršić
Mršićfoto: VPSCG

Šampionat svijeta na kojem učestvuje 20 selekcija, ove godine donosi pomalo čudan sistem, pa će osam najboljih po rangu (među kojima je i Crna Gora) igrati u grupama A i B, dok su ostale selekcije u grupama sa po tri reprezentacije (C, D, E i F).

Crna Gora je u grupi A, a B grupu čine Grčka, Srbija, SAD i Mađarska.

U grupi C nalaze se Kanada, Japan i Južna Afrika, D čine Brazil, Kina i Kazahstan, grupa E je sastavjena od Novog Zelanda, Perua i Rumunije, a u F su Iran, Australija i Argentina.

Po dvije najbolje ekipe iz grupa A i B plasiraće se direktno u četvrtfinale, a trećeplasirani i četvrtoplasirani timovi iz A i B grupa razigravaće sa timovima iz grupa C, D, E i F za prolaz među osam najboljih.

CRNA GORA NA SP

Subota

12.30h Španija - Crna Gora

Nedjelja

18.30h Crna Gora - Hrvatska

Ponedjeljak

14.00h Italija - Crna Gora

Bonus video: