Mladi vaterpolisti izgubili od Italije, u četvrtfinale idu sa druge pozicije

Tim Petra Radanovića poražen 9:7 u 3. kolu SP, nakon što je u prve dvije runde bio bolji od Španije i Hrvatske

6918 pregleda 0 komentar(a)
Mlada vaterpolo reprezentacija, Foto: wpolo.me
Mlada vaterpolo reprezentacija, Foto: wpolo.me
Ažurirano: 12.06.2023. 18:35h

Poslije dvije pobjede je uslijedio prvi poraz mladih crnogorskih vaterpolista na Svjetskom prvenstvu čiji su domaćini Bukurešt i Otopeni.

Izabranici Petra Radanovića, koji su u prva dva kola bili bolji od Španije (10:8) i Hrvatske (nakon peteraca - 14:12) u posljednjoj rundi grupne faze su morali da čestitaju Italiji koja je slavila 9:7.

Naša U20 selekcija je i prije duela sa "azurima" osigurala plasman u četvrtfinale, a nakon što su Španci nadigrali Hrvatsku (12:7) postalo je jasno da među osam najboljih ide sa druge pozicije, iza "crvene furije".

Italijani su u današnjem susretu sve vrijeme imali prednost koja je u jednom momentu druge četvrtine iznosila i plus tri - 6:3.

Crna Gora je do finiša trećeg perioda izjednačila na 6:6 golovima Marka Mršića, Matije Sladovića i Danila Stupara, ali je protivnik odgovorio na pravi način i osigurao trijumf...

David Stevović i Lazar Vukićević su bili dvostruki strijelci u našem timu, po jednom su pogodili Sladović, Mršić i Stupar.

Crnogorski vaterpolisti tek treba da saznaju ime protivnika u četvrtfinalu koje je zakazano za četvrtak. Ako ne bude iznenađenja u razigravanju Radanovićev tim čeka duel sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Bonus video: