Ništa od borbe za medalju: Vaterpolisti eliminisani u četvrtfinalu

Crna Gora izgubila od Sjedinjenih Američkih Država 10:9

11371 pregleda 7 komentar(a)
Foto: worldaquatics
Foto: worldaquatics

Drugi vezani poraz mladih crnogorskih vaterpolista na Svjetskom prvenstvu označio je kraj ambicija da može da se osvoji medalja u Bukureštu i Otopeniju.

Naša U20 selekcija je stala u četvrtfinalu - bolje su bile Sjedinjene Američke Države 10:9.

Tim Petra Radanovića je kao drugoplasirani tim iz grupe stigao do četvrtfinala, nadao se da može makar da odbrani bronzu sa prethodnog SP, ali odličje je ostalo samo san...

Crna Gora je nakon tri i po minuta igre vodila 2:0 (golovi Jovana Vujovića i Matije Sladovića), ali je onda dozvolila seriju 4:0 kojom je protivnik preuzeo kontrolu...

SAD su nakon toga konstantno vodile, crnogorski tim jurio minus i kod rezultata 10:9 imao 26 sekundi za posljednji napad kako bi izborio peterce.

Radanović je tražio tajm-aut, ali Lazar Vukićević nije pogodio...

"Primili smo tri gola koja nismo smjeli, iz bazičnih grešaka koje smo napravili. To je napravilo prevagu, iako smo dali sve. Momci mogu da budu ponosni poslije ovog izdanja, nadam se da ćemo do kraja turnira doći do što boljeg plasmana", rekao je Radanović.

Marko Mršić je bio najefikasniji u našoj ekipi sa četiri pogotka, Vujović i Danilo Stupar su postigli po dva, a jedan Sladović.

Kod Amerikanaca se istakao Rajder Dod koji je četiri puta zatresao mrežu Ilije Radovića.

Crna Gora ide u razigravanje za plasman od 5. do 8. mjesta, a prvi rival je Italija u petak od 15.30.

SAD će u polufinalu igrati sa Mađarskom, koja je bila bolja od Italije 9:5. U drugom polufinalu će se sastati Grčka (savladala je Španiju 11:10) i pobjednik duela Srbije i Hrvatske.

Bonus video: