Podgorica domaćin EP za vaterpoliste, Injac: Podrška sportu je primarni cilj administracije

U glavnom gradu će se od 8. do 16. jula održati kadetsko prvenstvo Evrope

3630 pregleda 5 komentar(a)
Foto: wpolo.me
Foto: wpolo.me

Podgorica će od 8. do 16. jula biti domaćin još jednog velikog vaterpolo događaja.

U pitanju je kadetsko prvenstvo Evrope na kojem će učestvovati 25 najboljih selekcija na Starom kontinentu.

"Drago mi je da smo prepoznati kao posvećena administracija jačanju kapaciteta vaterpola u Crnoj Gori i pružanju mogućnosti mladim ljudima da se bave sportom i kroz tu oblast unaprjeđuju opšte zdravlje", rekla je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac na konferencioji za medije.

Naglasila je da je primarni cilj administracije na čijem je čelu podrška sportu i rekreaciji u Glavnom gradu.

"Nadam se da ćemo i u narednom periodu biti nosioci dobrih partnerstava i ideja, koji će dati vidljive rezultate u tim oblastima", istakla je Injac.

Predsjednik Vaterpolo i plivačkog saveza Đuro Marić je kazao da protokol predstavlja nastavak, odnosno računajući novu admninistraciju, početak uspješne saradnje u organizaciji velikih međunarodnih vaterpolo takmičenja.

"Podgorica ima kapacitet za organizaciju međunarodnih vaterpolo takmičenja. Jedini je grad koji ima dva bazena i hotelske kapacitete da može da ugosti sve one koji su zainteresovani da dođu na šampionat", rekao je Marić.

Vjeruje da će se kroz predstojeće takmičenje dodatno motivisati djeca u Podgorici da se bave vaterpolom.

"Očekujemo oko 600 takmičara i članova delegacija i bar još toliko navijača ili porodica takmičara koji će boraviti desetak dana u Podgorioci. Dakle oko 1.200 posjetioca, to je značajna dobit za privredu Glavnog grada i njegovu turističku promociju", zaključio je Marić.

Bonus video: