"Ajkule" sedmoplasirane na Svjetskom prvenstvu, Mađarska šampion

Mlada vaterpolo reprezentacija u posljednjem meču na turniru bolja od Hrvatske - 12:9

15417 pregleda 9 komentar(a)
Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: wpolo.me
Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore, Foto: wpolo.me
Ažurirano: 17.06.2023. 21:48h

Mlada vaterpolo reprezentacija Crne Gore je Svjetsko prvenstvo u Bukureštu i Otopeniju završila kao sedmoplasirana.

Nije to ono što su željeli izabranici Petra Radanovića, koji su u Rumuniju pošli da pokušaju da odbrane bronzanu medalju, ali makar su turnir završili pobjedom.

U posljednjem meču na SP naša selekcija je bila ubjedljiva - savladala je Hrvatsku 12:9 i takmičenje završila sa skorom od po tri pobjede i poraza.

Naša U20 ekipa je dominirala protiv Hrvata, u prvoj četvrtini je vodila 5:2, a najveću prednost je imala sredinom posljednjeg perioda kada je bilo 12:6...

Najefikasniji je u pobjedničkom timu je bio Balša Vučković, koji je postigao tri gola, Jovan Vujović, Danilo Stupar i Srđan Janović su postigli po dva, a po jednom su mrežu rivala Marko Mršić, Neđo Baštrica i Matija Sladović.

Ovo je Crnoj Gori drugi trijumf nad Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu, nakon što je bila bolja u grupi na peterce.

Pobijedila je i Španiju u prvom kolu, a pored Italijana - od kojih je gubila u grupi i u razigravanju za plasman od 5. do 8. mjesta - poražena je i od Sjedinjenih Američkih Država.

Titulu je osvojila Mađarska ubjedljivim trijumfom protiv Srbije (12:7), dok je bronza pripala Amerikancima koji su savladali Grčku (11:6).

Bonus video: