"Ajkule" treniraju u Trebinju, slijede dueli sa Francuzima i Hrvatima

Naši vaterpolisti će od 27. do 30. juna odigrati tri pripremne utakmice

2891 pregleda 2 komentar(a)
Foto: wpolo.me
Foto: wpolo.me

Seniorska vaterpolo reprezentacija je u jeku priprema za Svjetsko prvenstvo koje se održava u japanskoj Fukuoki od 16. do 29. jula.

"Ajkule" su jedan dio priprema odradile u Herceg Novom gdje su i odigrale nekoliko pripremnih mečeva sa Holandijom i Njemačkom, a od prije dva dana su u Trebinju.

Kako je saopšteno iz Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore, izabranicima Vladimira Gojkovića će se u Trebinju priključiti selekcija Francuske, sa kojom će odraditi nekoliko zajedničkih treninga.

Na pripremama A tima su golmani Petar Tešanović, Darko Đurović i Lazar Andrić, te Dušan Banićević, Savo Ćetković, Miroslav Perković, Aljoša Mačić, Vuk Drašković, Uroš Vučurović, Stefan Vidović, Vlado Popadić, Martin Gardašević, Uroš Čučković, Bogdan Đurđić, Jovan Vujović, Aleksa Ukropina, Kanstantin Averka, Dušan Matković, Vladan Spaić, Danilo Radović, Đuro Radović i Vasilije Radović.

Crna Gora će u Trebinju boraviti do kraja sedmice, a potom će u Herceg Novom odigrati još tri sparing meča.

Dva puta će se sastati sa Francuskom (27. i 30. jun), a odmjeriće snage i sa Hrvatskom 29.

Naša reprezentacija će na Svjetskom prvenstvu biti u grupi D sa Španijom, Južnom Afrikom i Srbijom.

Prvi rival je Južna Afrika 17. juna, dva dana kasnije se Crna Gora sastaje sa Španijom, a 21. juna će igrati protiv Srbije.

Pobjednici četiri grupe će se direktno plasirati u četvrtfinale, dok će drugoplasirane i trećeplasirane selekcije razigravati za prolaz među osam najboljih.

Bonus video: