"Ajkule" u Kašivazakiju: Izuzetan odnos domaćina, sve ide po planu

Svjetsko prvenstvo počinje 16. jula, Crna Gora u grupi sa Južnom Afrikom, Srbijom i Španijom

11231 pregleda 1 komentar(a)
Foto: VPSCG
Foto: VPSCG

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ponovo je u Kašivazakiju, gdje je boravila i uoči Olimpijskih igara u Tokiju prije dvije godine.

Ovog puta "ajkule" u japanskom gradiću obavljaju završne pripreme pred Svjetsko prvenstvo koje 16. jula počinje u Fukuoki.

Ljubaznost, gostoprimstvo i dobri uslovi za trening vratili su “ajkule” na isto mjesto, a stanovnici Kašivazakija raširenih ruku i širokog osmjeha dočekali su crnogorsku ekspediciju.

“Odnos domaćina prema nama je zaista izuzetan, imamo svu moguću pažnju, svi žele da nam izađu u susret. Zahvalili smo im na večeri sa našim domaćinom, gospodinom Sekijom Takašijem, uručili simbolične poklone kako bismo im koliko-toliko uzvratili za sve što nam pružaju”, kazao je selektor Vladimir Gojković.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
foto: VPSCG

Naši najbolji vaterpolisti od petka su u Japanu, a društvo im, baš kao i prije dvije godine, pravi selekcija Srbije, sa kojom će za dva dana odigrati i sparing utakmicu.

“Još se prilagođavamo na vremensku razliku i dug put, ali mislim da ide dobro i da smo dobro reagovali. Treniramo po planu, počeli smo završne pripreme”, kaže Vlado Popadić.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
foto: VPSCG

Vremena za prilagođavanje nema još mnogo, prvi meč je narednog ponedjeljka, protiv Južne Afrike. Biće to i jedina utakmica u kojoj “ajkule” imaju status velikog favorita, već u naredne dvije, u grupnoj fazi, rivali su opasni – Srbija, a posebno Španija, koja je možda i najveći kandidat za titulu.

“Idemo meč po meč. Protiv Južne Afrike smo apsolutni favoriti, u tom meču ćemo uvježbavati i neke taktičke zamisli, a onda slijede velike utakmice, protiv Španije i Srbije, za plasman u četvrtfinale”, rekao je Popadić.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
foto: VPSCG

U četvrtfinale Svjetskog prvenstva direktno ide pobjednik grupe, dok drugoplasirana i trećeplasirana selekcija razigravaju za plasman među osam najboljih.

Timovi iz grupe D u kojoj je Crna Gora ukrštaju sa ekipama iz grupe C, u kojoj su Mađarska, Hrvatska, Japan i Argentina.

Bonus video: