Mlade „ajkule” oduvale i Španiju, otvoren put do polufinala

Tim Nenada Vukanića slavio 10:6, pa će u petak u četvrtfinalu Evropskog kadetskog prvenstva u Podgorici igrati ili sa Turskom ili sa pobjednikom meča Njemačka - Rumunija

12412 pregleda 186 reakcija 14 komentar(a)
Marko Milinić na večerašnjem meču, Foto: Krsto Vulović/VPSCG
Marko Milinić na večerašnjem meču, Foto: Krsto Vulović/VPSCG

Ni selekcija iz treće zemlje velikana svjetskog vaterpola nije mogla da zaustavi kadete Crne Gore - nakon Mađarske i Italije, 15-godišnjaci koje vodi Nenad Vukanić su na Evropskom prvenstvu u Podgorici rutinski dobili Španiju 10:6 (4:1, 2:2, 3:2, 1:1), čime su osvojili 1. mjesto u grupi A i obezbijedili lakšeg rivala u četvrtfinalu.

Naime, mlade „ajkule” će u petak igrati ili sa Turskom ili sa pobjednikom meča Njemačka - Rumunija.

Španija će se sastati sa Grčkom, Italija sa Srbijom, a Hrvatska, kao pobjednik grupe B, sa Mađarskom ili pobjednikom meča Malta - Holandija.

Crna Gora je blistala protiv Španaca pred punim tribinama SC „Morača”. Već nakon 1. četvrtine je bilo 4:1, rival je smanjio na 4:3, ali je uslijedila serija 5:0 za nedostižnih 9:3 sredinom treće dionice.

Po dva gola su postigli Stefan Kruta i Stefan Vraneš, po jedan Đorđe Koprivica, Luka Savić, Danilo Savović, Marko Milinić, Petar Brnović i Danilo Roganović, uz još jedno odlično izdanje golmana Marka Pejovića.

Bonus video: