"Ajkule" stigle u Fukuoku, Gojković: Imamo kvalitet da se suprotstavimo najboljima

Crna Gora prvi meč igra u ponedjeljak (10.30) protiv Južne Afrike

16712 pregleda 105 reakcija 25 komentar(a)
Vladimir Gojković, Foto: Filip Roganović
Vladimir Gojković, Foto: Filip Roganović

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore je doputovala u Fukuoku, gdje u ponedjeljak startuje Svjetsko prvenstvo.

"Ajkule" su u Fukuoki odradile i prvi trening u bazenu u kome će u ponedjeljak početi nastup na Svjetskom prvenstvu, utakmicom protiv Južne Afrike (10.30 po našem vremenu).

Crna Gora je desetak dana boravila u Kašivazakiju, gdje je trenirala i sparingovala sa selekcijom Srbije, koja je, takođe, rival u grupi D. Pored Srbije i Južne Afrike u grupi je i Španija.

“Uradili smo sve što smo planirali. Imali smo izuzetan ambijent u Kašivazakiju, sve uslove, imali smo I trening mečeve sa selekcijom Srbije i mislim da ekipa ide u pravom smjeru. Zadovoljni smo svime što smo uradili prve sedmice u Japanu, koja je bila i prva faza prilagođavanja na vremensku razliku”, rekao je selektor Vladimir Gojković.

Selektor je istakao da su igrači napredovali na individualnom planu u odnosu na prošlu godinu.

“Podigao se individualni kvalitet, ali, prije svega, moramo da imamo energiju i koheziju svih igrača, a to smo imali tokom priprema. Ako nas to bude krasilo, možemo da napravimo dobre stvari”, naglasio je selektor.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore
foto: wpolo.me

Iskustvo još nije adut crnogorskog tima.

“Još nemamo toliko velikih i ključnih utakmica, još je ovo mlada ekipa, ali mislim da se igrači približavaju godinama zrelosti, da su u klubovima skupili važne mečeve, tako da se nadam da će sve to da se akumulira na ovom prvenstvu”.

Prvi meč je najlakši, jedini u kome Crna Gora ima ulogu favorita.

“Kroz utakmicu ćemo osjetiti i atmosferu na bazenu, radili smo i malo jače prethodnih dana, računajući da ćemo svježinu dobiti od drugog kola”, kazao je Gojković.

Pobjednik grupe ide u četvrtfinale, drugoplasirana i trećeplasirana selekcija u razigravanju za plasman među osam najboljih igraju protiv ekipa iz grupe C, u kojoj su Mađarska, Hrvatska, Japan i Argentina.

“Naš cilj je da budemo među osam, želja je da dođemo do polufinala, koje vodi na naredno prvenstvo u Dohu, stremimo i ka tome da dođemo i do finala, do mjesta koje vodi na Olimpijske igre. Vjerujemo da imamo kvalitet da se suprotstavimo najboljima, ako budemo blizu našeg maksimuma”, rekao je Gojković.

Bonus video: