Mađarska zasluženo do titule, naši kadeti osvojili srebro i srca podgoričke publike

U15 vaterpolo reprezentacija Crne Gore u veličanstvenoj atmosferi na bazenu "SC "Morača" poražena u finalu Evropskog prvenstva (10:8)

22015 pregleda 64 reakcija 31 komentar(a)
Foto: VPSCG/Krsto Vulović
Foto: VPSCG/Krsto Vulović

Više od hiljadu gledalaca na bazenu SC "Morača" nije dobilo razlog da slavi, ali je zasluženim aplauzom ispratilo mlade crnogorske vaterpoliste koji su prigrabili srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Svi su se nadali da će ona biti najsjajnija, ali večeras su naši kadeti protiv sebe imali boljeg protivnika - Mađarska je na dominantan način došla do evropske titule (10:8).

Od prvog napada na utakmici je bilo jasno da sastav Nenada Vukanića čeka veoma težak posao.

Samo dva puta je crnogorska selekcija stizala do izjednačenja (1:1 i 4:4), a ključan period u finalu je bila treća četvrtina kada su Mađari, koji su u Podgorici branili naslov najbolje ekipe na Starom kontinentu, prvi put došli do tri gola prednosti - 7:4.

U15 vaterpolo reprezentacija
foto: VPSCG/Krsto Vulović

Do finiša tog perioda su, istina, Luka Savić i Marko Milinić smanjili na 7:6, ali je Mađarska u prvom dijelu posljednje četvrtine definitivno slomila otpor kada je vezala dva pogotka i ponovo "pobjegla" na plus tri - 9:6.

"Šampioni, šampioni", skandirala je publika na otvorenom podgoričkom bazenu, takvu nagradu je ova U15 generacija svakako zaslužila nakon svih izdanja na turniru na kojem je u šest mečeva doživjela samo jedan poraz.

U15 vaterpolo reprezentacija
foto: VPSCG/Krsto Vulović

Prvenstvo je, naime, počela pobjedom upravo nad Mađarima, kasnije je bila bolja u grupi i od Italije i Španije, a onda u nokaut fazi pokazala karakter - na putu do finala je nadigrala Tursku u četvrtfinalu i Grčku u polufinalu.

Mađarska je, s druge strane, Evropsko prvenstvo otvorila sa tri poraza, a kasnije samo potvrdila da je najbolja...

Mađarska
foto: VPSCG/Krsto Vulović

Po dva gola su u našem timu u finalnoj utakmici postigli Marko Milinić, Danilo Roganović i Luka Todorović, a po jedan Luka Savić i Andrej Durutović.

Pojedinačnu nagradu je u crnogorskoj selekciji osvojio Marko Pejović, koji je izabran za najboljeg golmana na šampionatu.

U meču za bronzanu medalju Grčka je nakon peteraca savladala Srbiju 14:13.

Bonus video: