Španija je gol-mašina: Granados, Perone i drugovi "oduvali" Srbiju

Naredni rival Crne Gore moćan na startu Svjetskog prvenstva

7729 pregleda 11 komentar(a)
"Torpedovao" delfine: Alvaro Granados, Foto: Real Federación Española de Natación (Twitter)
"Torpedovao" delfine: Alvaro Granados, Foto: Real Federación Española de Natación (Twitter)

Poveli su "delfini" 2:0, ali brzo ih je sa bazena u Fukuoki oduvala "furija" - od derbija dana na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu nije bilo ništa. Španija je u 1. kolu grupe D, na krilima mlade zvijezde Alvara Granadosa (pet golova) i legende Felipea Peronea (četiri) "sredila" Srbiju - 16:14.

Rezultat koji na kraju izgleda i odlično za Srbiju, s obzirom na to da je Španija dominirala tokom cijelog meča, imala i "plus šest"...

Ekipa Uroša Stevanovića je preko Strahinje Rašovića sjajno otvorila meč na "Marine Mese" bazenu, ali je ekipa Davida Martina super serijom 7:0 već tokom druge četvrtine otišla na nedostižnih "plus pet".

Pokušavala je Srbija, posebno preko Strahinje Rašovića (postigao šest golova) da zaprijeti, ali je Španija uvijek imala odgovor i ni u jednom trenutku nije dozvolila da joj pobjeda bude ugrožena.

Osim super tandema Granados - Perone, kod Španije je odličan bio i Blaj Maljarah sa tri pogotka.

Na drugoj strani, osim Rašovića, strijelci za Srbiju bili su još Nikola Jakšić (četiri), Sava Ranđelović, Radomir Drašović, Marko Radulović i Đorđe Lazić (po jedan).

Upravo će moćna Španija biti naredni rival Crne Gore - naša selekcija i "furija" sudariće se u srijedu od 6.30 sati po našem vremenu u drugom kolu grupe D.

Bonus video: